Innovasjon og kunst

Vidar Solli og Aage Gudniz Skarrud. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

På Innovasjonsloftet i Kirkegata kryr det kreative sjeler. Aage Gudnitz Skarrud sørger for at også inventaret er lekent og nytenkende.

15 ulike installasjoner eller kunstverk er plassert rundt i den gamle tømmerbygningen og bidrar til inspirasjon for publikum og gründere.

– Kreativitet og skaperglede henger nært sammen med innovasjon, sier Vidar Solli, initiativtaker og ansvarlig på Innovasjonsloftet.

– Derfor passer det veldig bra med kunsten til Aage i dette miljøet. Mye av det han lager baserer seg på teknologi – men med en litt annen tilnærming enn folk flest er vant til – det er veldig mye spennende her, sier Solli.

Kunstneren er litt mer beskjeden.

Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

– Ordet «kunst» er litt for stort for meg. Det jeg lager, er nok ikke noe folk flest vil ha hjemme i stua. Men det kan passe godt inn i andre typer miljøer miljøer, sånn som her på Innovasjonsloftet, sier Aage Gudniz Skarrud (82).

Aage Gudniz Skarrud er kjent for mange i Kongsberg. 82-åringen startet sin karriere i et reklamebyrå i Drammen som 24-åring. Da han var 28 startet han eget byrå, jobbet som kreativ leder og solgte hele greia da han fylte 50. Senere har han brukt kreativiteten sin blant annet på finansiering av Glogerorgelet, klokkespillet i kirken og musikalen Jukebox – og ikke minst på å lage ulike installasjoner – til glede for de fleste.

En av leietakerne på Innovasjonsloftet er Christoffer Korvald. Han jobber med software-utvikling og setter stor pris på installasjonene til Aage.

– Det får deg til å stoppe opp og tenke litt, sier Korvald.

– Det er spennende og annerledes og gjør inntrykk. Det å ta en liten pause fra jobben og kikke litt på installasjonene gir ny energi.

Leken! Aage Gudniz Skarrud har mye rart inne i hodet. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

Det ligger mye jobb og mye penger i verkene som er utstilt på Innovasjonsloftet. Inntil videre er kunsten på utlån fra Skarrud, men det er tatt et initiativ overfor næringslivet i byen for å sikre at kunsten blir værende.

– Ta en tur innom og se selv, oppfordrer Vidar Solli. 

– Hver onsdag er det åpen vrimling for alle mellom 12.00 og 13.00. Husk å få med at vi også har god plass til gründere og nyetablerere på Innivasjonsloftet. Det er bare å ta kontakt, avslutter Solli.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg