Den sterke, vonde og viktige «Selvportrett» er en slik film.

I samarbeid med Kongsberg kunstforening inviterer Krona Kino alle foreningens medlemmer til førpremiere på den sterke og gripende dokumentaren «Selvportrett», onsdag 15. januar.

Visningen er kun for medlemmer av foreningen, innmelding skjer her.

Billetter til forestillingen kan du kjøpe her. 

«Selvportrett» har ordinær Norgespremiere 17. januar.

Om filmen:

Selvportrett

Premiere 17. januar. Dokumentar 1 t. 18 min. 12 år

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom.

Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve.

Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang.

Det siste året endret dette seg.

22. oktober, 2019, døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

Kjøp billetter til SELVPORTRETT her.

Se traileren her:

3600.no

Se alle innlegg