Innbygger’n: Yrjan Kvam

YrjanKvam_3600 kopi

[addtoany]

– Hadde jeg ikke gjort alt det jeg har gjort – så ville jeg ikke vært den jeg er i dag!

Innbygger’n: Yrjan Kvam (30)

Tekst og foto: Christian Høiberg

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg? 

– Det beste med å bo i Kongsberg er nærheten til naturen.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på? 

– De 100 millionene ville vært øremerket til utvikling av kulturliv og handel på Vestsida.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først? 

– Jeg ville tatt de med på en tur forbi de gamle gruvene, forbi Sakkerhusene, forbi dammene og opp til knutetårnet. Det er så klart fint vær den dagen.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til? 

– Hvor langt tilbake vil du jeg skal se? Jeg var veldig stolt da jeg hentet masteroppgaven fra trykkeriet i Trondheim og stod med den i handa! Også ble jeg nylig plukket ut til å være med på å utvikle et konseptnotat for et frivillig prosjekt i regi av FNs utviklingsprogram i Latin-Amerika.

Hva er du mest redd for? 

– Jeg er ganske redd for høyder, det er nok derfor jeg syns det er så spennende med høyder.

Hva er ditt beste minne? 

– Da kjæresten min og jeg var på Kreta i sommer. Jeg hadde akkurat levert masteroppgaven og hun hadde også hatt et krevende semester. Så hele den turen er egentlig et langt godt minne på hvor godt det er å føle at noe virkelig er fortjent.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være? 

– Ikke vær redd for å gjøre feil.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg? 

– Jeg tok nylig et stort steg ut av en trygg havn som student i Trondheim, og inn på arbeidsmarkedet. Jeg ante virkelig ikke at det var så brutalt.

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg? 

– Jeg ville ikke gjort noe annerledes bare fordi ingen ville dømme meg. Hvis jeg derimot kunne endret noen viktige omstendigheter i livet mitt, da kan vi snakke om hva jeg kunne gjort annerledes. Neida, men jeg har i grunn forsonet meg med at sånn er det, og hadde jeg ikke gjort alt det jeg har gjort – så ville jeg ikke vært den jeg er i dag.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy, og hvorfor? 

– Nok mat og drikke til to, og Hanna. Fordi jeg er ganske sikker på at hun er den eneste jeg ikke ville blitt gal av å bli sittende fast på en øde øy med.

 

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

 

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg