Innbygger’n: Wenche Aasmundsen Wagener

«Ett av mine beste minner var når pappa`n min stod bak et tre og gråt da jeg sto øverst på seierspallen i NM på sykkel».

 

Navn:  Wenche Aasmundsen Wagener
Alder: 42 år
Driver med: Daglig leder, Sense trening & helse og Sense Ekspress

Hva er det aller beste med Kongsberg? 
Jeg liker at det er kort vei til både by og skog/mark. Liker også den personlige og hyggelige atmosfæren i befolkningen.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilket tiltak ville du brukt pengene på? 
Jeg ville brukt pengene på flere helsetiltak for både unge og gamle. Fritidsklubber for ungdommer med fysisk aktivitet og en multitreningsarena med flere haller/badeland/lokaler under samme tak, tilpasset alle aldre. Ville også utviklet et aktivitetssenter for eldre, med tilpassede aktiviteter.

En god helse tror jeg er helt avgjørende i kampen mot blant annet stress og livsstilssykdommer.

Mer tilpassede aktiviteter vil gi folk mer overskudd til å klare hverdagens utfordringer, både fysisk, psykisk og sosialt. Dette vil ha direkte innvirkning på sykefravær, mer effektive skolehverdager, bo hjemme i eget hjem lenger og mange andre positive effekter.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?Jeg ville nok tatt en tur med gruvetoget først, så tatt gåturen til Knutehytta. Synes det er en spennende historie i gruvene og vaflene på Knutehytta smaker himmelsk, etter en lang gåtur!

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til? 
Jeg er aller mest stolt av barna mine. Når jeg ser de på idrettsarenaen, prestasjoner på skolen, hvordan de er med sine venner, kjenner jeg at jeg blir stolt! De betyr alt for meg.

Blir også stolt av at jeg, sammen med kollega Hilde Groven, har klart å skape vår egen arbeidsplass med 30 mennesker som ansatte. Det å vite at våre tanker og drømmer sørger for at så mange mennesker kan ha en jobb å gå til hver dag. Og ikke minst at alle våre fantastiske medarbeidere står på hver eneste dag, for at Sense skal bli best mulig, det gjør meg superstolt!

Til slutt så er jeg også stolt av idrettskarrieren jeg hadde i mine yngre dager. Den har vært med på å forme meg som menneske – lært meg å takle både oppturer og nedturer i livet. Idrettspsykologien har hjulpet meg i mange situasjoner. 

Hva er du mest redd for? 
Jeg er mest redd for at familie eller venner skal bli alvorlig syke. Synes livet er litt «russisk rullett».

Synes også at bruken av narkotiske midler blant ungdom er veldig skummel. Håper at barna mine er lært opp til å ta sunne og gode verdivalg når de en gang vil møte samfunnets fristelser og lettvinte løsninger.

Hva er ditt beste minne? 
Mitt beste minne er å se barna mine komme til verden! Det var helt magisk!

Ellers så er ett av mine beste minner var når pappa’n min stod bak et tre og gråt da jeg sto øverst på seierspallen i NM på sykkel. Det var rørende å se en så stolt pappa.

I sykkelkarrieren er nok også brevet som kom fra Olympiatoppen angående deltagelse til OL-samling også et stort minne. På grunn av sykdom fikk jeg dessverre ikke blitt med på kvalifiseringen til OL, men det var stort å få være med på en samling med alle de andre sommeridrettene som skulle til OL i 1996.

Innen jobb er det helt klart åpningsdagen av Sense i nye lokaler 2014 som står høyest. Det var hel rått å stå i nye lokaler og vite at man hadde klart noe andre sa var umulig!

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være? 
Tro på deg selv, jobb målbevisst, vær raus og ydmyk

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg? 
Kjøpte hund i høst, som heter Tassen. Det var en stor drøm som endelig har gått i oppfyllelse. Fantastisk på alle måter, men tror jeg har gjort alt feil i forhold til å redusere faren for at han blir bortskjemt…

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy? 
Foreldrene mine (pappa fikser alt, mamma lager de deiligste matretter), barna mine (de betyr alt for meg) og Tassen (vakthund, eller kanskje bare kosehund)

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg