Innbygger’n: Tonny Jensen

Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 «Vær den beste deg du kan være. Eller hvis du kan være Batman, vær Batman».

Navn: Tonny Ossian Jensen        
Alder: 36
Driver med: Kiropraktor på Nemus Kongsberg, samt turntrener på KIF turn.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Ser man bort fra det åpenlyse svaret at min fantastiske norske gren av familien bor her, må det være den fantastiske naturen i og rundt byen. Jeg kommer meg dessverre alt for sjeldent ut i den, men mulighetene er der jo. Jeg har tidligere bodd i sentrum av Aalborg og Odense, begge storbyer hvor det ikke var mulig at stikke rett i skogen. Her tar det bare 5-10 min på beina så er vi der! Det er da deilig! Legger du til 20 små minutter så er vi på fjellet. Slike muligheter ser man ikke til i Danmark, altså.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Nå driver jeg selv med turn, så da ville jeg helt klart ha bygget en toppmoderne basishall – med alt hva hjertet kunne begjære av turnutstyr, trampoliner, bungee-rigger og lignende. Det kunne blitt så gøy!

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Gruvene er jo opplagte. Ellers så blir det fjelltur til Stanga eller en annen tursti – alt etter formen på turistene (og meg selv). Om vinteren er der de mange fine langrennsløyper å vise frem – og en tur til Funklia så klart.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Jeg er jo utrolig glad for familien min, så det å ha fått samboeren min til at date meg var jo ikke verst. At det deretter fulgte to flotte barn, gjør det hele mye bedre. Ellers er det å ha ferdiggjort utdannelsen min. Det var mye lesing og frustrasjon involvert i det forløpet og en helt ubeskrivelig følelse at gjennomføre det. Det var en ganske bra fest som fulgte etterpå, kan du si.

Hva er du mest redd for?
Ubetinget å miste nære familiemedlemmer.

Hva er ditt beste minne?
Det henger nok ganske godt sammen med hva jeg er mest stolt av at ha fått til. Ellers så har jeg stått mye på snowboard i de yngre og mer bekymringsfri dagene. En hikingtur på et digert fjell i Canada som endte ut i en laaang friride tur på mykt puddersnø… Det var fantastisk.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Hmm, vær snill mot foreldrene dine og spis grønnsakene dine. Beveg deg så mye du kan, når du kan. Ikke begrens deg til én ting, men vær åpent for all input. Du trenger ikke gjøre ting kun fordi de andre gjør det. Vær deg selv.

Vær den beste deg du kan være. Eller hvis du kan være Batman, vær Batman.

Var det mer enn ett råd? Da får man bare velge det man helst vil ha.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det var nok da vi flyttet alt til Kongsberg uten at ha noen former for jobb.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Min survival knife!!, min kindle ebook reader med alle de bøker jeg kunne tenke meg og en luksus yacht så jeg kunne seile av gårde igjen når jeg ble lei og savnet de der hjemme (og en lader til min ebook reader, så klart).

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg