Innbygger’n: Tine Herstad

Tine Herstad brenner for at helsen vår skal ha det så godt som mulig.

 

Navn: Tine Herstad
Alder: 56
Driver med: Massasjeterapi hos den Gode Sirkel, eget firma.

 

Hva er det aller beste med Kongsberg?

Det er at det er en liten by som du rekker alt på innen ti minutter. Samt områdene rundt: skogen og fjellene.

 

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

Det var veldig mye penger da.  Jeg er veldig interessert i forebyggende helse. Så jeg kunne tenkt meg å sette i gang et forskningsprosjekt blant utvalgte barn og unge i Kongsberg, hvor de lærer enkel anatomi og fysiologi, og om HVORFOR det er så viktig med bevegelse, og hvordan det påvirker andre prosesser, systemer og organer i kroppen. Spørsmålet ville være hva denne kunnskapen gjorde med den generelle helsetilstanden deres utover i livet.  Jeg tror kunnskap er viktig, for å ha forutsetninger for å skjønne hvordan kroppen skal tas best mulig vare på.

Det snakkes fra høyeste hold om satsingen på forebyggende helse, samtidig legges velfungerende prosjekter ned. Vi blir født inn i en kropp, og denne skal vi bo i hele livet. For meg har det vært VELDIG interessant å lære om kroppens funksjoner! Utrolig samspill for å få alt til å fungere best mulig HELE tiden! Jammen verdt å ta vare på! Tenk at du skal kunne gjøre det du har lyst til av aktiviteter så lenge som mulig i livet ditt.

 

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

Da ville jeg vist fram rennene i gruveåsen! Ingeniørkunst på høyt plan! Fantastisk å kombinere historie, tur og vakker natur.

 

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

Å ha skapt min egen arbeidsplass. Jeg elsker å jobbe med mennesker! Det mest inspirerende er å kunne hjelpe folk til en bedre hverdag.

 

Hva er du mest redd for?

Jeg er ikke veldig redd av meg. Men kanskje verdenssituasjonen. Den er usikker og uforutsigbar nå, så det blir spennende å se hvordan den løses.

 

Hva er ditt beste minne?

Det må bli somrene med besteforeldrene mine på turisthytta på Hardangervidda. Der fikk jeg oppleve og lære SÅ mye. Vaske og gjøre hytta klar for turister, lage mat fra grunnen av, vaske klær i en vedfyrt stamp og skylle de i et tjønn, melke kuer og separere, hoppe på steiner og plukke blomster. Jobba der for lønn fra den sommeren jeg fylte 13 år.

 

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?

Lær og kjenn deg selv og finn de riktige verktøyene for å trives med deg selv, og livet. Når vi har det bra med oss selv, har vi mest å dele!

 

 

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?

Det var når jeg begynte for meg selv. Det var skummelt! Men det som var rart, var at veien la seg til rette for at det skulle bli slik. Jeg hadde en jobb jeg ikke trivdes så godt i, så da måtte jeg gjøre en forandring. Jeg begynte på et grunnkurs i massasje, og fant det veldig interessant! Så jeg fullførte massør- og massasjeterapeututdanning på Axelsons Bodywork School og medisin grunnstudie på Encefalon (høyskole i grunnmedisin) og startet «Den Gode Sirkel» (jeg er kry av det navnet)  i 2004, og de siste 8 årene har jeg vært massasjeterapeut på heltid.

 

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?

Jeg ville tatt med meg bok-prosjektet mitt. Jeg har så lyst til å skrive en bok om temaet jeg har ønsker å forske på: Gi enkel kunnskap, for å få folk til å ta vare på kroppen de skal bo i gjennom livet. Vet du hva en muskel er? Hvordan et ledd beveges? Og hva muskelen trenger av input for å kunne bli sterk og bevege seg? Hvordan bevegelse påvirker hjerte, hjerne, pust … Skikkelig kompliserte temaer, men de kan også forklares enkelt og logisk.

Også ville jeg ha tatt med meg joggeskoa mine og god musikk.

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg