Innbygger’n: Thomas Hegna

Foto: Mats Even Omberg (illustrasjon med logo)

Navn: Thomas Hegna
Alder: 29
Driver med: Jobber som lærer ved Vestsiden ungdomsskole. Jobber også litt med landskapsfotografi og dekor ved siden av.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Det må være at byen er veldig kompakt med korte avstander til absolutt alt. Enten du vil gå på ski bortover, oppover eller nedover. I øyeblikket du setter beina utenfor døra så er du plutselig ute på tur. Det skader heller ikke at det er kort vei til hovedstaden og andre kulturelle opplevelser for de som ønsker det.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilket tiltak ville du brukt pengene på? Disse pengene ville jeg brukt på å gjeninnføre en skikkelig vaktmestertjeneste i Kongsberg. Det er for mange skoler og offentlig bygninger som står og forfaller uten at noe blir gjort før det er for sent. Har jeg penger til overs, så ville jeg gitt det til idretten.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først? Da ville jeg tatt de med på en konsert i Kongsberg Kirke under jazzfestivalen.

 

«hadde AldRI trodd på et så stort engasjement da
jeg opprettet facebooksiden mot bomringen i sentrum!»

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Da må det være at jeg i løpet av tiden på Sørlandet klarte å bygge opp et firma innenfor veggdekor med lokale bilder rettet mot lokale bedrifter. Det er selvfølgelig litt vemodig å reise vekk fra noe vellykket, men man biter tennene sammen og prøver å starte litt på nytt i Kongsberg. Denne gangen gjennom facebooksiden ”Kongsberg i bilder” sammen med Ron Jansen.

«Jeg må jo også fortelle at jeg aldri hadde trodd på et så stort engasjement da jeg opprettet facebooksiden mot bomringen i sentrum.»

Foto: Thomas Hegna

Hva er du mest redd for?
Jeg er faktisk litt redd for at det frie demokratiske samfunn er i tilbakegang over hele verden. Avstanden har utvilsomt blitt lengre fra toppen av samfunnet og ned til Olav og Kari. I en ideell verden heller jeg nok mer til styreformer som ”Teknokrati” eller ”Meritokrati” der samfunnet styres av fagpersoner med fokus på kunnskap.

Hva er ditt beste minne?
Jeg hadde nettopp møtt kjæresten min og skulle til Nord-Norge for å besøke familien hennes for første gang. Vi lånte bil av hennes mormor for å kjøre til Lofoten. Målet med turen var å gå opp til et av utsiktspunktene over Reine, for å oppleve midnattssolen. Det var en gammel bil og nøkkelen ble selvfølgelig innelåst i bagasjerommet idet vi var klare til å dra fra campingplassen. Etter flere iherdige forsøk klarte vi til slutt ved hjelp av en pinne, fiskesnøre og en fiskekrok å få tak i hendelen som åpner bagasjerommet. Fiskekroken har vi ennå.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Kunnskap er makt.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg? 
Det var når jeg begynte å arbeide på min gamle ungdomsskole nå i høst. Etter mange år på Sørlandet må jeg innrømme at det var litt rart å flytte tilbake til hjembyen. Jeg tror alle har godt av andre impulser for en periode i livet.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Jeg ville tatt med meg kjæresten min Kristin. En veldig stor presenning. Kameraet mitt til å dokumentere lidelsen, eventuelt bruke linseelementene til å få fyr.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg