Innbygger’n: Simen Skarpmoen

Simen ville investert godt om han fikk 100 millioner kroner for å gjøre noe for Kongsberg.

 

Navn: Simen Skarpmoen
Alder: 31
Driver med: Jeg er refleksolog og driver klinikken ref:MEDIKA.

 

Hva er det aller beste med Kongsberg?

Det aller beste, må være at familien min og vennene mine bor her.  

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

Da bør man investere i noe lurt, så pengene vokser. Jeg ville brukt de på skole og eldreomsorg. En veldig god start og en verdig god slutt.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

Da min mormor ble 70, feiret vi i gruvene. Det var spesielt. Ville nok hatt første pri dit.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

Da jeg startet klinikken i Oslo var jeg veldig stolt, men da jeg valgte å starte opp klinikken her i Kongsberg kilte det ekstra i magen. Det er veldig godt å få kunne drive klinikk og hjelpe folk i hjembyen min.

Hva er du mest redd for?

Jeg liker sitatene: «Frykt er uvitenhetens lange skygge’ og ‘Dumskap er mer farlig enn ondskap’, så uvitenhetens dumskap er jeg nok mest redd for.

Hva er ditt beste minne?

Å, det er så mange, men det første jeg tenker på nå er: Jeg var 6 og min søster 4. Jeg hadde tatt en sjokolade fra skapet og tok med min søster bak fjøset for å dele den med henne. Jeg spesifiserte at hun ikke måtte si noe om at vi hadde spist sjokoladen. Da vi kom inn igjen, spurte mamma hva vi hadde gjort. -Vi har hvert fall ikke spist sjokolade, svarte søsteren min. 

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?

Fortsett med refleksologibehandling! Uten tvil. Når jeg behandler nyfødte trives jeg som plommen i egget for da kan mye legges til rette for for eksempel et godt fungerende tarmsystem. Å kunne møte livet med en sterk og sunn kropp vil være det ultimate.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?

Det gjør vi vel hver dag:) Men det siste ukjente har vært å bli en del av Kongsberg Strongman Klubb. Jeg har begynt å trene og jobbe som refleksolog der. Det er en uvant, annerledes og tøff treningsform, både mentalt og fysisk, som anbefales alle!  

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?

Det kommer an på hvor øya ligger. Thermodress eller speedo? Neida. Men Emergency saltwater filtration, øks og Per Brodals bok «Sentralnervesystemet».

Er det noe annet du har på hjertet?

På hjertet har jeg elektrisk aktivitet. Ha beina på jorda så lades vi opp med negative ioner, da funger kropp, sjel og sinn. Fra levra vil jeg si: Ha bein i nesa og vær god mot deg selv og andre.  🙂

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg