Innbygger’n: Sigurd Brevik

Foto: Anniken Tangerud

Driver med: student og aktiv tubaist

Hva er det aller beste med Kongsberg?

For meg som aktiv tubaist, er musikk- og kulturmiljøet det beste med Kongsberg. Etter hvert som jeg har kommet inn i flere kulturarenaer her, som korps, kulturskole og musikklinja, har jeg merket hvor godt og hvor viktig samarbeidet mellom disse er. Å være én av dem, er som å være del av alle. I løpet av mine åtte år som musikant her, har jeg fått spille på nesten alle steder som kan spilles på i Kongsberg, og hatt prosjekter med nesten alle som kan gjøres musikalske prosjekter med.

I tillegg er det ikke vanskelig å bli lagt merke til i Kongsberg. Når man utmerker seg her, så vet folk om det. Ikke bare blir jeg sett av de som jobber i kulturlivet, men også av andre. Jeg har flere ganger møtt gamle lærere eller andre som jeg ikke har snakket med på lenge, men som kan fortelle meg at de følger med i aviser og media og er veldig stolte. Jeg får støtte fra alle hold her i byen, og det skaper motivasjon og spilleglede for meg. Kongsberg er en super by å vokse opp i som musiker.

Ut på tur

Foto: Anniken Tangerud

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

Jeg er veldig glad i å gå turer og elsker alle turmulighetene vi har i området. Skulle jeg tatt med turister noe sted, hadde det nok vært opp i Funkelia og Gruveåsen. I tillegg er det jo fullt av historie, med Kronene i Håvet, Korset, Hannibalbakken, Sachsen, for ikke å nevne alle gruvene og rennene vi har. Hvis de ikke er altfor slitne etter en slik ekskursjon, kan vi fortsette opp til Knutehytta og ta en vaffel eller to. Det er alltid koselig!

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

Jeg synes det er synd at det er så mange forlatte bygninger i sentrum. Det er mye som er gjort i det siste for å få en finere by, men det står fortsatt mange forfalne og tomme bygninger midt i kjernen. Jeg ville nok brukt pengene på å få pusset opp disse og gitt dem nytt liv. Det er såpass mange som spiller musikk i byen, at å bruke noen av bygningene til øvingsrom ville vært en god idé. I Oslo har man jo Øvingshotellet, noe jeg kan skrive under på er sinnsykt praktisk. Et liknende tilbud i Kongsberg ville sikkert mange satt pris på.

Foto: Anniken Tangerud

Musikksjappe

Er det noe du savner i byen vår?

Jeg savner en skikkelig musikkbutikk. Med en så god musikk-kultur vi har her, synes jeg det er rart at vi ikke har en. Det er ofte noe småtteri man trenger til instrumentet, og da er det upraktisk å måtte dra helt til Drammen. I tillegg er det alltid mye artig å se på i en musikkbutikk, eller så kan man gå inn der og ta en god musikkprat med de ansatte. Hva slags by vil du ha og hvorfor? Jeg ønsker meg en passe stor by med god kollektivtrafikk til å kunne reise uproblematisk andre steder. Selv drar jeg mye til Oslo for diverse prosjekter og annen spilling, og det gjør det mye enklere for meg om jeg kan stole på tog og buss. I tillegg er det deilig å komme tilbake hit hvor det er mye stillere og roligere enn i storbyen. Kongsberg vil alltid være hjem, og det er her det er best å slappe av etter lange dager i Oslo med mye folk og trafikk.

Hvordan skal vi oppnå dette?

Jeg syns egentlig Kongsberg er en passe stor by allerede, og kollektiv-tilbudet er godt nok i forhold til min bruk, så jeg har ikke så mye å klage på. Jeg synes kommunen gjør en god jobb med å utvikle byen, selv om ting sjelden skjer helt plettfritt. Men da får i hvert fall avisene noe å skrive om, og vi kan humre litt i ettertid av ting som for eksempel absurd dyre veikryss.

Jeg synes generelt Kongsberg er en flott by, og jeg er stolt av å kunne si at jeg er fra Kongsberg!

3600.no

Se alle innlegg