Innbyggern: Reidun Ottersen

Reidun Ottersen. Foto: Anniken Tangerud

Navn: Reidun Ottersen
Alder: 19 år
Driver med: Har klassisk sang som hovedinstrument, men synger også jazz, fusion/soul/funk i ulike band, også Kongsberg storband, der jeg til vanlig spiller basstrombone. Til høsten skal jeg begynne på Toneheim Folkehøgskole!

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Jeg er nok mest stolt av å ha kommet meg hit jeg er i dag med sangen. Alle konsertene jeg har deltatt på, og de positive tilbakemeldingene jeg har fått. Jeg er stolt av å ha bestemt meg for at jeg vil leve av sangstemmen min.

Hva betyr Kongsberg for deg?
Jeg er født og oppvokst på Kongsberg, og for meg kommer alltid Kongsberg til å bety hjem. Jeg er odelsjente og gleder meg til å ta over gården etter pappa så snart jeg har blitt «voksen». Kongsberg for meg betyr også rikt kulturliv – og tilbud, forfriskende natur og hyggelige mennesker.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
For min del er kulturlivet her det beste. Drømmen min er å en gang kunne leve av å synge, og det er korpset, kulturskolen, musikklinja, storbandet, JazzEvidence og enda mange flere, som stadig løfter meg og andre videre mot målet. Alle mulighetene det blir gitt til unge, så de får utvikla sitt talent og med jevne mellomrom får vise sin framgang på scener rundt omkring i byen, mener jeg er unikt.

Hva synes du er mest gøy å finne på her?
Det må være å delta på jazzen! Synge/ spille, og oppleve konserter og livet i byen. På vinteren liker jeg å stå på skøyter i Kølabånnparken, og turer i skogsområdene i Beveråsen med venner og familie, året rundt, er på toppen av lista, året rundt. Ellers gjennom året blir det nok å dra på konserter og forestillinger, både små og store, på Krona eller EnergiMølla.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Da må det bli å starte en interaktiv besøksgård, der man kan delta på ulike landbrukssysler, for å opplyses om hvor all maten vår kommer fra, og hvilken jobb som ligger bak. Det tror jeg hadde vært sunt for både barn, unge og voksne som er oppvokst i byen.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Jeg ville nok begynt med kirka! Kanskje ordna så de kunne oppleve en konsert der, med den flotte akustikken og Gloger-orgelet, framført av lokale musikere.

Hva synes du bør utvikles i Kongsberg?
Jeg liker meg best i litt mindre byer, men hvis noe skulle utvikles, så måtte det kanskje ha vært å friske opp det som allerede finnes her. Vi må bli flinkere til å reklamere for Lågdalsmuseet og gruvene. Bergverksmuseet synes jeg også kan gjøre mer utav seg. En idé kan være å åpne for fasiliteter utendørs nå i disse varme sommertider.

Er det noe du savner i byen vår?
Jeg synes at det burde bli flere steder i byen tilrettelagt for de mellom 18-20 år, der det legges opp til sosiale kvelder, eller bare et sted å møtes for å slå av en prat.

Hvordan kan vi utvikle Kongsberg til å bli en enda mer moderne og innovativ by, men samtidig bevare det historiske og tradisjonsrike?

Jeg tenker at først og fremst gamle bygninger som står tomme kan brukes til noe. Et godt eksempel er gamlekinoen! Jeg synes det er flott at den ble brukt under jazzfestivalen. Jeg tror virkelig at det hadde gjort seg med kinoen som konsert, -forestilling og konferansefasilitet resten av året også. En annen idé er å kanskje gjøre noe med Kronaparken, da jeg synes den er litt «naken» og lite i bruk. Kanskje utekino fra tid til annen? Eller en interaktiv park med poster der det fortelles om Kongsberg, med små glassmontre med modeller av Kongsberg og det som er typisk for byen vår.

Hva slags by vil du ha og hvorfor?
Jeg personlig liker at det er litt pusterom og ikke overfylt av mennesker og trafikk over alt i hverdagen, så størrelsen på byen er perfekt i mine øyne. Likevel synes jeg det er stas med jazzfestivalen og andre høydepunkter gjennom året som trekker folkemengder og lager litt ekstra liv og god stemning! Jeg vil ha en by der alle snakker med hverandre, hjelper hverandre og inkluderer hverandre, både innbyggerne i seg selv, men også gjennom tiltak fra kommunen.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg