Innbygger’n: Ørjan Andre Bjerke

Ørjan ser gjerne at Klubb Tilflukt fikk en gjenoppblomstring.

 

Navn: Ørjan Andre Bjerke  
Alder: 36 år ung
Driver med: Jeg fargelegger Kongsberg på Fargerike Kongsberg.

 

Hva er det aller beste med Kongsberg?

Det aller beste med Kongsberg er at alt er ganske nært – både sentrum og naturen kan nåes med en kort tur på sykkel. Jeg digger å bo i liten by.

 

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

Jeg er glad i musikk, så kanskje et eget musikkhus til ungdommen ala Klubb Tilflukt (for de som husker det) så man kan spille høyt og hardt.

Ikke alle liker fotball og ski – så kanskje et slikt ungdomshus med musikk, dans og for eksempel kunst vil gi mange flinke unge en arena hvor de kan utfolde seg på.

 

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

Jeg er veldig stolt av byen generelt, men jeg hadde med meg svigers til Knutehytta og Knutetoppen og synes det er fint der. Men Magasinparken en vakker sommerdag er også veldig fin.

 

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

Jeg er veldig fornøy med å øke innbyggertallet i byen med min flotte kone fra Nord-Norge og våre to fine gutter. Og jobben på Fargerike hvor jeg begynte som ekstra ansatt i 1997.

 

Hva er du mest redd for?

 Jeg er redd for mye når jeg tenker meg om. For eksempel mus, høyder, trange rom og sikkert mye mer, men det som skremmer meg mest er nok det politiske skiftet vi ser i verden med Trump, Putin og til dels de litt mer ekstremistiske politiske partiene som vokser frem i Europa og verden. Med tanke på religion, hudfarge og legning.

 

Hva er ditt beste minne?

Her må jeg ta tre gitt, for jeg klarer ikke å bestemme meg. Første gangen jeg ble far er helt spinnvilt. Kommer ikke til å glemme det. Også når jeg fridde til Ellen og hun sa ja. Og et mål jeg scora som KIF-spiller etter å ha driblet bort 3-4 motspillere da jeg var rundt 14år. Tror vi spilte mot Hokksund, husker det som verdens fineste mål.

   

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?

Det som er synd er at man ikke tør å gi faen i hva andre mener om deg før man runder 30-åra, så mitt råd er nettopp det gi litt faen og stol på deg selv!

 

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?

Jeg er en Flåklypas Ludvig-type Så jeg liker ikke nye og ukjente ting. Det er kanskje derfor jeg digger å bo i liten by. Men sist gang var nok da jeg sa ja til å bli med å på grottevandring på Heistadmoen men feiga ut etter 10 min. Det endte med at jeg satt og leste bok mens de andre gikk under jorden en times tid.

 

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?

Jeg ble veldig fan av han som svarte at han ville ta en for laget og ta med seg Mr. Trump.

Men jeg tar med meg gitaren min, kona og et stort all- inclusive hotell!

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg