Innbygger’n: Oda Høiberg

Hvis du skulle spurt Oda, så er det musikken som står i fokus.

Navn: Oda Høiberg
Alder: 17 år
Hva driver du med nå? Og hva har du lyst å drive med senere?
Skal begynne i 2. klasse på musikklinja ved Kongsberg videregående. Jeg har sang som hovedinstrument og synger for det meste jazz og soul. På fritiden er jeg enten på bandøvelse, sangtime på kulturskolen eller ute med venner. Hva jeg har lyst til å bli veit jeg ikke, det er jo så mye å velge i. En ting er jeg i hvert fall sikker på; jeg har lyst til å gjøre en forskjell!

Hva er planene dine for sommeren?
I sommer har jeg sunget på jazzen med bandet Jazzy Jazz som jeg er vokalist i, vært hjemme og jobbet på K-kaffebar på togstasjonen. Jeg bruker også mye tid på å slappe ordentlig av og nyte alt av sol, venner og familie så jeg blir klar til enda ett år på videregående. Resten av sommeren skal jeg en uke på hytta, jobbe mer og på Little Steven’s Blues School under Bluesen på Notodden.

Hva er noe du er stolt av?
Jeg er veldig stolt av bandet! Vi har fått til så mye på ett halvt år og jeg gleder meg til å begynne med bandøvelser igjen til høsten. Jeg er også veldig stolt av meg selv. Jeg står på og jobber hardt, noe jeg vet jeg kommer til å få mye igjen for!

Hva betyr Kongsberg for deg?
Jeg er født og oppvokst på Kongsberg, noe jeg er veldig fornøyd med. Kongsberg er en veldig fin by med flotte folk og en fantastisk kulturskole som har betydd mye. Jeg liker også at byen som regel er stille og rolig for da er det så ekstra koselig å se alle menneskene som kommer under jazzen.

Hva er det beste med Kongsberg?
Det må være jazzen! Alle konsertene, mennesker i gatene og rett og slett hele stemninga i byen.

Hva er det du syns du er mest gøy å finne på i Kongsberg?
Jeg synes det er veldig gøy å ha sangtimer og bandøvelser! Å få jobbe og utvikle meg på skolen og kulturskolen er noe jeg setter stor pris på!

Hvis du skulle være en guide i Kongsberg, hva ville du vist frem?
I denne varmen ville jeg nok tatt dem med på en badetur! Kanskje en tur opp til Håvet og ett bad i Trondhjemmern?

Er de noe du skulle ønske vi hadde i Kongsberg?
Kongsberg trenger flere ungdomstilbud! Kulturtilbudet for ungdom på Kongsberg er veldig bra, men hva med ungdom som bare vil være nettopp det? Vi trenger steder vi bare kan være ungdom. Jeg ønsker meg flere ungdomsklubber og ressurser til Ohana!

Hvis du kunne gjort hva som helst, hva ville du gjort?
Hva som helst? Da ville jeg levd av musikken min og jobbet med barn og ungdom!

Hvis du måtte velge tre ting å ta med deg på en øde øy, hva ville du valgt?
Gitaren, den fine badedrakta mi og gode tanker!

3600.no

Se alle innlegg