Innbygger’n: Nicolai Østbye 

Foto: Hyunjung Kim

Nico er ikke i tvil. Kongsberg er Norges triveligste by.

Navn: Nicolai «Nico» Østbye
Alder: 28
Driver med: Personlig trener (KMT) og basketball spiller (Kongsberg Miners)

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Menneskene. Utrolig mange hyggelige og engasjerte mennesker i byen. For å sitere min gode venn Stian Sivertzen så er det ikke noe tvil om at Kongsberg er Norges triveligste by!

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Da ville jeg brukt de på noe som gagner fellesskapet, hovedsakelig fordelt mellom helse, utdanning og jobbmuligheter. Av egeninteresse ville jeg fokusert på å legge til rette for trening og idrett for både yngre og eldre.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Tatt de med på en av Kongsberg Miners sine hjemmekamper i Kongsberghallen! Deretter ville jeg vist de gruvene, kirken og tatt de med på en gruppetime på KMT.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Vanskelig å si hva jeg er mest stolt av å ha fått til, men husker det var veldig stort første gang jeg dro over til USA for å studere og spille basketball på stipend. Ellers er jeg stolt over å ha representert både byen og landet med basketkamper på alt fra aldersbestemte landslag til nordisk mesterskap med herrelandslaget.

Hva er du mest redd for?
Ikke redd for så veldig mye, men er opptatt av at venner og familie skal ha det bra. Ting som fysisk og psykisk helse er noe man aldri kan ta for gitt og bør sette pris på.

Hva er ditt beste minne?
Også her er det vanskelig å velge bare et minne, men jeg har mange gode minner med venner og familie, og ikke minst fra basketballbanen.

Saken fortsetter under bildene:
Fra kampen mellom Kongsberg Miners vs. USA Select 1, høsten 2017. Foto: Hyunjung Kim
Nico i høyt svev under en kamp mot USA Select 1 høsten 2017. Foto: Hyunjung Kim
Fullt fokus på banen. Kampen endte knepent 86-82 til USA. Foto: Hyunjung Kim
Foto: Bjørn Isaksen

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Ville forberedt det på at du kommer til å gjøre noen feil underveis, men at det viktigste er at du lærer av de og gjerne også av andre som har vært der før deg. Livet kommer til å by på noen utfordringer, men det er ofte hvordan du takler nedturene som er utslagsgivende i det store og det hele. Alle har forskjellige utgangspunkt (helse, økonomi osv.) så det er viktig å sette ting i perspektiv noen ganger og gjøre det beste ut av det man har. Kort oppsummert: sett deg mål som gir mening for DEG, lev i nuet, nyt de gode øyeblikkene og lær av de mindre gode!

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det er sjeldent jeg tar steg helt inn i det ukjente uten å i det minste ha en liten anelse om hva som venter meg. Jeg liker å gjøre research om ting på forhånd og planlegge når det kommer til viktige avgjørelser. Ting går ikke alltid etter planen, men jeg liker å tro at jeg er relativt tilpasningsdyktig når sånne situasjoner dukker opp.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Telt, lighter og kniv

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg