Innbygger’n: Mana Rambod

Mana drømmer stort for idretten i byen.

 

Navn: Mana Rambod
Alder: 36
Driver med: Innehaver av Studio3 Dans

 

Hva er det aller beste med Kongsberg?

Kongsberg føles som en liten, men samtidig stor by i stadig vekst. Det fine med Kongsberg er at man får være med på utviklingen og skreddersy byen til våre behov.

 

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

Det er nok flere ting jeg tenker på umiddelbart, men hovedfokuset akkurat nå er å samle idretten i Kongsberg. Scenekunsten har fått en fantastisk storstue i Musikkteateret, og nå trenger idretten sin storstue. Vi har så enormt mange solide idrettsutøvere i toppen og et rikt breddetilbud i Kongsberg. Nå er det på tide at vi samles for å drive hverandre frem og gjøre hverandre gode. Jeg ville ha brukt pengene på en basishall som har rom for fotball, håndball, turn, tennis, klatring, vinter- og sommeridretter. Vi har enormt godt av å kunne trene allsidig for å bli enda sterkere i vår egen idrett. Samler vi oss i en felles hall har vi mulighet til nettopp dette. Jeg drømmer om en hall som har rom til at flere lag og foreninger skal ha sin egen bane og arena samtidig som de har et område med basishall som kan benyttes til trening på tvers av idretter.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

Jeg er enormt stolt av naturen vår, og hadde nok tatt turen opp på Knuten. Likevel er det Kongsberg kirke jeg viser frem først til de som besøker fra utenom bys.

 

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

Jeg er stolt av det tilbudet Studio3 gir til barn og ungdommer. Vi har dørene åpne for alle i alle aldre og uansett behov. Timene blir tilrettelagt etter nivået til de som er der og skal være med på å gi et løft og et høydepunkt i hverdagen og uka.

 

Hva er du mest redd for?

Jeg er småbarnsmor, og den største bekymringen min er fremtiden til barna mine. Jeg vil at de skal bo i et samfunn som er rikt på opplevelser og gode mennesker. Jeg er redd for mye av det negative jeg leser i media som påvirker samfunnet vårt, og er glad for at Kongsberg Kommune er et så godt sted med full fokus på de riktige verdiene for oss som er en del av den.

 

Hva er ditt beste minne?

I Kongsberg har jeg 3 minner jeg stadig går tilbake til. Det er barndomstiden ved Kjennerudvannet, det er skiturer med venner i Funkelia og det er å stå på scenen på gamle kinoen. Kjennerudvannet og Funkelia har jeg tatt videre sammen med barna mine, og Gamle kinoscenen har blitt oppgradert til Musikkteateret. Sånn får jeg videreført minnene mine .

 

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?

Det samme som jeg sier til barna mine idag: Omring deg med gode mennesker og bidra til de rundt deg! Stå opp for det du mener og være med på å bidra til at samfunnet rundt deg blir slik du og dine ønsker at det skal være.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?

Hver eneste dag! Jobben min kaster meg stadig vekk inn i nye og spennende utfordringer. Jeg finner meg stadig i situasjoner som ikke har noe fasitsvar, og er nødt til å ha tett dialog med de rundt for å finne den beste veien for oss..

 

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?

Hva jeg burde svare og hva jeg virkelig ville ha tatt med er to forskjellige ting.

Jeg burde svare: kniv, fyrstikker og fiskenett.

Men svaret mitt er: pinsett, familien (de teller som én ting) og mobiltelefon.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg