Innbygger’n: Mai-Britt Fjeldstad

Mai-Britt Fjeldstad. Foto: Mari Odden
Mai-Britt Fjeldstad. Foto: Mari Odden

Mai-Britt er for mange kjent som «pizzadama», selv om det begynner å bli noen år siden hun serverte pizza på Jonas B. Gundersen.

Hun har for tiden mammapermisjon fra jobben i Kongsberg Maritime, og gleder seg til å nyte permisjonstiden med sønnen Mikkel og den flotte gjengen i barselgruppa.

Hvordan er det å ha mammapermisjon i Kongsberg?
Jeg synes det er veldig bra å ha mammapermisjon her. Vi har vært ekstremt heldige med temperaturen i høst, og Kongsberg har mange fine turmuligheter, så det har blitt mange fine trilleturer. Også har jeg nettopp møtt barselgruppa, og de virker som en veldig flott gjeng som jeg gleder meg til å tilbringe tid med framover.

Hva er det beste med å bo i Kongsberg?
Det er mye som er bra med å bo i Kongsberg. Først og fremst vil jeg trekke fram menneskene som bor her. Jeg jobbet ni år på Jonas B. Gundersen, og ble kjent med mange koselige og åpne Kongsberg-folk i løpet av de åra. Mange kjenner meg fremdeles igjen som «pizzadama». At Kongsberg er både landlig og sentralt er også noe jeg setter pris på, og at det er kort vei til familie både i Sigdal og i Bærum. Veien til hytta som vi kjøpte på Blefjell for to år siden er heller ikke lang, og vi bruker den så ofte vi kan.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor?
Kongsberg har mange ildsjeler som står på for byen vår, og som brenner for å skape noe i Kongsberg. De ser jeg opp til. Det arrangeres konserter, utstillinger, markeder, festspill og jazzfestival, for å nevne noe. Det er mye som skjer her, og jeg synes det er viktig å benytte seg av disse tilbudene.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilke tiltak ville du brukt pengene på?
Jeg ville ha brukt en del av pengene på tilbud til ungdom, og resten til eldreomsorgen. Steder hvor ungdom kan møtes og henge kunne vi gjerne hatt mer av her i Kongsberg. Midlene til de eldre ville jeg ha brukt slik at de eldre kunne vært lengst mulig hjemme i egen bolig. Jeg ville også åpnet og drevet et dagsenter for eldre, fordi jeg tror det er mange eldre som kunne hatt glede av det. Og jeg ville hatt glede av det.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Jeg ville ha tatt turistene med på en byvandring. Selv så elsker jeg de gamle, flotte gatene på Vestsida og Nytorget, så det ville jeg ha vist fram. Deretter innom den flotte kirken vi har i Kongsberg, hvor det hadde vært fint å få til en orgelkonsert. Etter konserten ville vi ha fortsatt over broen og sett på fossen. Også ville jeg fått Christoffer B. Lunde til å lage en god matopplevelse på Jonas B. Gundersen, med noe godt i glasset.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Da må jeg svare familien min, og at vi har fått oppfylt drømmen om en hytte på Blefjell. Jeg har en fantastisk samboer som alltid stiller opp. Og vi har to gutter sammen, som jeg er så stolt av. Storebror har virkelig tatt på seg ansvarsrollen, og det er så rørende å se hvor stor kjærlighet han viser for lillebror.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?
Hva skulle det være, tro? Å studere musikk, kanskje. Da jeg kom til Kongsberg, skulle jeg i utgangspunktet bare ha en sommerjobb på Jonas B. Gundersen. Etter det ville jeg studere musikk. Jeg hadde gått musikk, dans og drama på videregående, hatt musikk ett år på folkehøgskole og var instruktør og dirigent for aspirantkorpset på Skui. Jeg kunne tenke meg å jobbe videre med dette, men den sommerjobben varte i ni år, tiden gikk og hornet ble lagt på hylla.

Hva er du mest redd for?
At det skal skje noe med barna mine.

Hva er ditt beste minne?
Jeg er en person som elsker å møte nye mennesker. Dette har gjort at jeg har kastet meg ut i det ukjente av og til, noe som har gitt meg gode minner. Jeg vil trekke fram fem uker alene i USA på ungdomsutveksling, et år på folkehøgskole og opplevelsen av å flytte til Kongsberg, hvor jeg kjente bare en person, som gode minner. Jeg har også gode minner fra både hytteturer og jenteturer.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Følg drømmene dine, ha det gøy, smil masse og ta vare på vennene dine og familien. Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det må være vinteren 2010, da jeg etter ni år sa opp jobben på Jonas B. Gundersen, uten at jeg hadde en ny jobb å gå til. Det var litt skummelt, men det var på tide å komme seg videre og få «normale» arbeidstider. Jeg var så heldig å få jobb hos Kongsberg Maritime, og der har jeg vært siden begynnelsen av 2011.

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg?
Jeg kan ikke komme på noe i farten, for jeg har ikke vært så opptatt av hva andre tenker om det jeg gjør.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy, og hvorfor?
Det må bli guttene mine, Martin, Mikkel og Bent. Det er helt sikkert mye rare småkryp på en øde øy, så jeg hadde ikke klart meg uten Bent. Han kunne hamlet opp med edderkopper og andre krypdyr, også kunne han fanget fisk og jaktet.

3600.no

Se alle innlegg