Innbygger’n: Lise Kristin Hjermundrud

Foto: Privat

Lise kunne gjerne tenkt seg å utvikle denne bærekraftige ideén til områdene langs Lågen.

Navn:  Lise Kristin Hjermundrud
Alder: 42
Driver med: er gründer med selskapet BeautyLAB som har fokus på personlig stil og styling.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
At det er kun en time til alt som er gøy: sjø, fjell og storby!

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Jeg ville utviklet elveområdet langs sentrum og tilrettelagt for et sosialt næringsliv! En blanding av uteliv og handel med nye og innovative konsepter langs den flotte elva.

Et yrende næringsliv og en turistattraksjon skaper igjen sikkerhet og jobber i tillegg til et mer stimulerende bymiljø og sosialt uteliv. Så en investering for å skape nye arbeidsplasser og bringe frem mer av Kongsbergs potensial som en turistby.

Det er en god start for å samle gode krefter som kan ta det videre for å få frem flere unike, lokale potensialer i andre byer. Det finnes mye å ta tak i som kan gi store positive ringvirkninger for lokalsamfunn i fremtiden når det gjelder kombinasjon næringsliv, turisme og lokal beboernes hverdag, så måtte nok bedt om 100 nye etter det.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Om det var en vinterdag, starter turen på toppen av Kongsberg med utsikt over byen og Funkelia i full belysning. En varm sommerdag ville jeg nok starta midt på Nybrua over fossebruset og fortalt at nå starter reisen her i nåtiden, men bussen ville gått videre for å se hvor historien startet, Sølvgruvene. Deretter til å ta en titt inn i fremtiden med Teknologiparken og Innovasjonsloftet, der nye ideer, konstellasjoner og bedrifter jobber med bærekraftige løsninger for fremtiden. Så litt the present-past-future-tour tenker jeg det hadde blitt.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Det er jo å fått to barn som har sine egne personligheter, drømmer og potensialer og det å være gründermamma og samtidig få ha de med i livet mitt i hverdagen.

Hva er du mest redd for?
Uffda, er ikke så glad i å snakke om hva jeg er redd for, for da må jeg jo gjøre noe med det! Men om jeg tenker litt større enn bare mine personlige frykter, så er jeg redd for konsekvensene av hvordan den konfliktfylte tiden vi lever i nå vil prege fremtiden, både når det gjelder miljø og menneskeverd. Jeg er redd for at mine etterfølgere ikke får vokse opp på den samme trygge måten jeg fikk. Det er også et håp for fremtiden at gode krefter forenes og gjør noe med det og ikke bare snakker om det. Tiden går så fort, vi har limited time her, og hver og en må få tid til gjøre noe med det vi brenner for. Jeg håper flere og flere engasjerer seg i noe som gir mening for langsiktig tenking. Hvordan vil vi at våre barnebarn skal leve og hvordan påvirker det vi gjør i dag dette? Jeg er redd vi alle er for stresset i hverdagen til å virkelig tenke og handle etter hva som egentlig betyr noe for oss og de etter oss.

Hva er ditt beste minne?
Kantarellturer med farmor i barndommen.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Å vite at det er unikt og selv den minste kan gjøre en forskjell for noen.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Tja… Her om dagen kjørte jeg en liten livesending for BeautyLAB.no som er en nytt kurs konsept innen makeup, personlig stil og styling. Jeg hadde ingen aning hva som kunne vente meg av positive eller negative tilbakemeldinger. Er jo alltid litt skummelt å gå live og jeg testet også for først gang en botløsning, så dette hadde jeg da ikke helt kontroll over. Men hittil har det blitt rundt 30.000 views og mailboksen er sprengt – så det var utrolig gøy! Boten funket selvsagt ikke det første døgnet, så jeg satt å svarte manuelt på meldinger til rundt halv to på natten, før jeg desperat fant en hjelpsom dame på YouTube som hjalp meg med botproblemet.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Solkrem med høy faktor (forutsetter at du sender meg til Karibien eller noe slikt)
Tennstål har jeg skjønt på Robinson at er kritisk å ha.
Ei tykk skrivebok med penn (Fikk kjøpt det i ei pakke på bokhandleren, så da gjelder vel det som en? Eller om du sender meg til Sibir, bytter jeg ut solkremen.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg