Innbygger’n: Knut Henrik Skramstad

skramstad

[addtoany]

– Det kunne vært moro å rane en bank!

Innbygger’n: Knut Henrik Skramstad 78

Tekst og foto: Tomas K. Larsen

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?
– Det er vel naturen rundt. Jeg synes det er koselig med en tur opp på Knutehytta og nyte en kopp kaffe! Her jeg bor er det jo også kort vei til ei joggeløype som går helt ut til golfbanen. Jeg husker at jeg satt stor pris på en sti langs Lågen når jeg jobba på næringsparken. Jeg måtte hoppe over et gjerde for å komme inn på plassen, så jeg tror ikke jeg ville gjort det i dag siden sikkerheten er blitt en god del høyere.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg?
– Noen har jeg truffet, og andre historiske personer har jeg hørt historier om. Tinius Olsen er en person som har gitt mye tilbake til Kongsberg, og en jeg har hørt om i 17. mai-taler – så det var nok en grepa kar.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
– En liten slant hadde gått til et nytt friidrettsanlegg. Det er noe jeg har jobba med i 20-30 år. En multihall med god tilgjengelighet for flere mennesker og idrettsgrener er jo noe som ser ut til å kunne bli en realitet her i byen.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
– Kirka. Det jeg synes er så spesielt med den er konstruksjonen, de flotte lysekronene og all historien som er tilknytta bygget.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
– Det var veldig gøy å sette verdensrekord under mangekamp-VM i Puerto Rico i 2003. Jeg burde jo også nevne familien. Jeg synes jeg har en flott familie full av hyggelige mennesker. Det er noe å være stolt av synes jeg.

Hva er du mest redd for?
– Nå som jeg har blitt eldre, så ser jeg jo at mange på samme alder sliter med sykdom. Vi har vært heldige i vår familie så langt, men jeg er nok mest redd for om noen i familien skulle fått kreft eller andre alvorlige sykdommer. Annet enn det så synes jeg mediene overdriver mye, og jeg er ikke veldig bekymret for at russerne skal komme å ta oss.

Hva er ditt beste minne?
– De aller beste minnene jeg har er fra sommerferier sammen med familien. Det jeg synes er så fint er at alle er sammen og har det hyggelig, og ingen har noen store problemer å tenke på.

Hvis du kunne gi er nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
– Det å få seg en brukbar utdannelse er jo ikke dumt, men det jeg synes er aller viktigst er å ha et godt forhold til foreldrene sine, og det å kunne snakke sammen om alt som skulle komme opp gjennom oppveksten.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
– Jeg gjorde det en del på jobb. Jeg bytta jobb noen ganger uten om å vite helt hva jeg gikk til. Jeg kjente jo miljøet, men ikke noe særlig om jobben. Jeg fikk jo prøvd mye spennende, så jeg kom heldig ut! Nå i nyere tid foreslo jeg et dristig prosjekt på høyskolen som ble kåret til vinner av årets Petter Smart-pris. Jeg fikk også seks personer til å skrive bacheloroppgave på prosjektet, og de fikk toppkarakterer hele gjengen!

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg?
– Det å rane en bank kunne blitt litt avansert, men jeg tror det kunne vært moro!

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

 

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg