Innbyggern: Jorid Heidenreich Bommen

Foto: Privat

Jeg simpelthen elsker Kongsberg!

Navn: Jorid Heidenreich Bommen
Alder: 39 år
Driver med: Jeg har en utrolig morsom og spennende jobb som grafisk designer hos TechnipFmc. Ellers er det prosjektplanlegging, koordinering, henting og bringing av Familien.as som jeg driver sammen med mannen min, Alexander. Ellers liker jeg å driver med trening og tilbringer tid med venner.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Det må være folka! Alle de bra folka som er samlet i en og samme by! Men også størrelsen på byen – akkurat passe stor, nærhet til skog, fjell, sjø og storby. I tillegg til alle mulighetene vi har for en aktiv livsstil, rett utenfor stuedøra.

Jeg simpelthen elsker Kongsberg, og er så glad for selv å ha vokst opp her og at mine egne barn skal gjøre det samme.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du
brukt pengene på?
Vi har jo så mye bra allerede! Men enten en stor flerbrukshall med nytt svømmeanlegg osv. Eller å utvikle områdene rundt elvebredden, som har et så stort og ubrukt potensiale.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist
fram først?
Det måtte kanskje vært Knutetoppen!? Syntes det er så vakkert der oppe. Gå opp til toppen, for så å ta en vaffel på Knutehytta etterpå.

Foto: Privat

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Må jo si jeg er ekstremt stolt over å ha fått til tre barn – verdens nydeligste, selvfølgelig!

Samt det å ha fått kloa i en kjekkas som var langt unna det jeg trodde jeg drømte om – en langhåret, rødvinsdrikkende og gitarspillende poet. Men Alexander viste seg å være alt det jeg virkelig drømte om – en familiekjær jeger, sporty, frilufts-interessert og handy gourmetkokk!

Hva er du mest redd for?
Sykdom og død. Spesielt kreft. Det å miste noen som står meg nær. Jeg har med årene
lært meg å sette pris på god helse og også aktivt ta vare på egen helse. Det gir livskvalitet, selv om man ikke har noen garantier for noe her i livet!

Hva er ditt beste minne?
Julaften med mamma, pappa, bror og søster i Saggrenda. Det var som regel bare oss fem. Det samme skjedde hvert år, men jeg elsket det! Det er nok også årsaken til at jeg er en skikkelig jule-jente, året rundt!

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Bare ett? – ikke lett!
Det har gått veldig opp for meg at man er sin egen lykkes smed. Lykke er noe man må skape, ikke noe som kommer og banker på døra di. Også det at de lykkeligste menneskene ikke er det rikeste, men de som er mest takknemlig. Det prøver jeg å leve etter selv – være takknemlig! Spesielt over å være født i Norge. Allerede der trakk vi vinnerloddet.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som
kunne vente deg?
Det er da Alexander og jeg i 2011 tok avgjørelsen om å flytte hele familien til Singapore for et par år.

Jeg var gravid og vi var veldig i tvil, men vi fikk et godt råd: «Ikke tenk, bare gjør det, dere kommer aldri til å angre.» Vi hoppet i det og har aldri angret! Det var skummelt i starten, men vi fikk det til å funke med nytt hjem, nye språk, skole og barnehage, barnefødsel og alt som måtte til. Tenk, sønnene våre gikk på en skole med nesten 100 nasjonaliteter – det
er ganske så fantastisk!

Men mest av alt fikk oppholdet oss til å sette enda mere pris på alt og alle vi har i Norge og Kongsberg.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Av ting måtte det bli solkrem, en god bok og iskald prosecco, og ja, en fulladet mobil – måtte jo dokumentert det hele på sosiale medier, haha!

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg