Innbygger’n: Jørgen Hem

Jørgen har tre gode leveregler det er verdt å ta med seg.

 

Navn: Jørgen Hem
Alder: 42 (der måtte jeg tenke)
Driver med: Glassmester (siden 1992).

 

Hva er det aller beste med Kongsberg?

Det er mye bra med Kongsberg. Jeg vil si det er en forholdsvis trygg plass da. Det er sentralt i forhold til resten av Østlandet. Det er generelt en veldig ålreit by.

 

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

Det er vanskelig. Det må være noe som kom små og mellomstore bedrifter til gode (hvis vi skulle ha tenkt arbeid). For det er noe som trengs. Det er et tungt marked for de små bedriftene i byen om dagen.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

Det må jo være verkstedet vårt på Raumyr da (ler). Neida. Sølvgruvene er det som faller meg nærmest og som jeg er veldig stolt av. Jeg syntes det er en kul ting.

 

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

Nei for min egen del er jeg stolt av at jeg har vært med å drive den samme bedriften i 27 år nå og at bedriften er over 100 år gammel. Det er veldig artig da.

 

Hva er du mest redd for?

Det man tenker mye på er barna våre. Om jeg skal si noe om samfunnet vårt, så er jeg redd for utviklingen, når man ser hva som skjer i nabolandene, ikke minst utviklingen i Norge og all volden og ting som skjer. Så det er oppveksten til barna og hvordan fremtiden deres vil bli, er noe jeg tenker mye på. Så hvis jeg skal si noe jeg er redd for, så er det dette.

 

 

Hva er ditt beste minne?

Det er når barna mine ble født. Det er jo et av høydepunktene. Og så må det ha vært første gangen jeg hoppet fra Hannibal’en da. Jeg var ganske pysete som skihopper. Men det var bare de første gangene.

 

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?

Ta vare på dine medmennesker.

Som jeg sier til ungene mine: jeg setter ikke så mange grenser på ditt og datt, men jeg har to tre sånne leveregler: Vær alltid høflig. Oppfør deg pent i samfunnet (og gjerne hjemme også såklart) og vær snill med de rundt deg. Da kommer du langt.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?

Det gjør jeg sjelden. Jeg lever et forholdsvis komfortabelt liv. Så jeg veit ikke.

 

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?

Familien min, en flaske Whiskey (nei, det er bortkastet, det var en fleip) og uendelig med mat og drikke. Så har du overlever du lenge.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg