«Postiviteten vi har i Kongsberg synes jeg er bra. Folk virker så fornøyde!»

 

Navn: Ingunn Marie Baalerud Hegna
Alder: 40 år
Driver med: Mange kjenner meg nok fra butikker rundt om i Kongsberg, der jeg har arbeidet de siste 25 årene, og nå arbeider jeg på Tools og trives blant gutta der.

Men, interessen og driven ligger i interiør, oppussing og dekorering, så er også deltidsansatt som dekoratør på Brubakken Home i Hvittingfoss. Interiørblogg er også under arbeid, som en utvidelse av Instagram kontoen Decor of hygge der jeg også får utløp for lidenskapen.

Fritiden brukes helst med barna, labradoren Choco og mannen Tom. Svømming og på familie hytta i Bamle hører også med.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Positiviteten vi har i Kongsberg synes jeg er bra. Folk virker så fornøyde! Jeg og mine har alle våre nærmeste rundt oss, både i Flesberg og i Kongsberg. Beliggenheten er også fin, nærme nok til sjø, fjell, flyplassen og storbyen.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilket tiltak ville du brukt pengene på? 
Tid er penger! Om det var mulig, ville jeg ha byttet de inn mot timer og spred de ut på alle som arbeider med mennesker i Kongsberg. At hjemmesykepleierne, barnehage ansatte, lærere osv. hadde fått mer tid til å gjøre de oppgavene de gjør i dag. Det ville gitt rom for ny tenkning og en bedre hverdag for mange.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Jeg ville tatt de med på en gåtur på Vestsiden. Sett den gamle delen av byen, Hyttegata, Lågen og Kirken.

Hva er du mest redd for?
Sykdom og kreft, helt klart. Men jeg er også bekymret over utviklingen vi har i matproduksjonen og hvor ukritiske vi er til kvaliteten på det vi spiser.
Jeg tenker også på hvordan miljøforurensningen vil påvirke helsa og planeten vår i fremtiden.

Men som småbarnsmor bekymrer jeg meg også for hvordan teknologien påvirker oss og  kontroll muligheten den gir samfunnet, spesielt med tanke på mobil og Ipad bruken til barn. Misforstå meg rett, jeg er positiv til datateknologien som et nytte verktøy, men å se hvor glad vi er i både mobilen og i Ipadene våre er skremmende, og hvor stor plass disse duppedittene tar i livene våre.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Jeg er stolt av ungene og mannen min. At jeg har vært uredd og tørt å satse på det jeg har følt var riktig der å da, som da jeg starte eget firma med butikk i Sandsværveien og i  Oslo. Jeg er også stolt av å ha kjøpte bolig i ung alder og at både jeg og min mann, gjennomførte utdanning samtidig som vi hadde små unger og klarte å balansere hverdagen.

Hva er ditt beste minne?
Har mange gode minner, gjerne gode dager og øyeblikk delt med ungene og vennene våre. Men det er en kveld som stikker seg ut, spesielt nå før jul. Jeg husker godt jeg ble overrasket med en middag før julekonsert med Bjørn Eidsvåg, av mannen min.

Etter den siste sangen etter applausen, kom han ut på scenen igjen, snudde seg mot oss og sang «Mysteriet deg» til meg – slik føltes det i alle fall. Da konserten var over, og vi kom ut, hadde det første snøfallet kommet og gjort natten lys, byen ren, under et tynt hvit teppe. For et minne!

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Du er allerede et mirakel og bra nok. Og husk det kommer en dag i morgen!

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det var da jeg meldte meg på og dro på sommerskole i Bosnia for 2 år siden, med Høyskolen. Det var en utfordring å reise vekk fra mann og barn så lenge, men en flott opplevelse å ha med seg i livet.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Sønnen, datteren og mannen min, Ove Jesper, Tomine og Tom. Og Tom ville garantert hatt med tennstål og fiskestang – så da hadde vi klart oss fint!

 

3600.no

Se alle innlegg