Innbyggern: Idunn Haavengen

 

Navn:  Idunn Haavengen
Alder: 19
Driver med: Er russ på videregående og aktiv O-løper

 

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Jeg synes Kongsberg er en passe stor by med nærhet til naturen. Det er fint å ha skogen rundt seg og ikke bare være omgitt av det urbane. Selv er jeg veldig glad i å være skogen oppe ved Madsebakken og Sulusåsen. Det blir ofte en tur opp til Stanga eller Langevannstoppen. Jeg har jo vokst opp med orientering, så jeg trives veldig i naturen. Kongsberg er ikke for stor og en koselig og trygg by med mange flotte mennesker.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Da ville jeg ha laget en større park midt i byen og brukt mye på skolene her.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Først ville jeg tatt de med opp på en topp for å se på utsikten. Knuten eller Stanga, for eksempel. Deretter ville jeg dratt en tur til gruvene. Det er en spennende, annerledes og viktig historie.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Da jeg var hovedarrangør for Sommer-O-moro i fjor. Arrangementet var et samarbeidsprosjekt mellom Kongsberg O-lag og IL Bevern og var fantastisk moro. Jeg ble imponert av alt vi fikk til. Det var kjempegøy og alle koste seg. Det var så mye engasjement hos de frivillige og vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra de som deltok. Så vi arrangerer det i år også.

Hva er du mest redd for?
Jeg er egentlig redd og bekymret for det meste, men spesielt redd for høyder. Det går greit så lenge jeg står på trygg bakken, men å klatre eller kjøre karuseller og sånn, kan jeg ikke.

Hva er ditt beste minne?
Det er så mange, så det blir vanskelig å nevne ett. Men jeg har mange gode orienteringsminner. Vi har et utrolig godt miljø og får oppleve veldig mye fint sammen. Alle turene over alt med gode O-venner på sommeren er kanskje noe jeg vil trekke frem.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Smil og vær positiv.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Da jeg søkte på videre utdanning. Jeg vet fortsatt ikke hva jeg vil bli her i livet og aner ikke hva jeg vil drive med til neste år.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
En båt – men det er litt kjedelig, så jeg ville ha tatt med meg en musikkspiller, venner (for at det skal bli gøy) og et teppe.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg