Innbygger’n: Hilde J. Vold

Stolt av å ha skapt sin egen arbeidsplass. Foto: Torbjørn Haugen

Navn:  Hilde J. Vold
Innehaver av Hildes Lille Kolonial i Storgata

I Storgata i Kongsberg ligger Hildes Lille Kolonial. Tross et ganske lite lokale, er butikken full av godsaker. Mye godt du ikke finner i vanlige butikker. Kortreist og lokal mat fra små lokale produsenter.

Les også: Nå har Kongsberg fått sin egen konfekt. 

– Jeg har forsøkt å samle varer fra små og lokale produsenter. Ideen er rett og slett å forsøke å skape en bitteliten mathallopplevelse her i Kongsberg. Mange tenker nok at det er dyrt her, men det er faktisk mye i min lille kolonial som er billigere enn på Meny for eksempel. Jeg skulle ønske folk var enda flinkere til å støtte opp om små og lokale bedrifter. Vi trenger et mangfold. Det gjør Kongsberg en enda mer attraktiv by.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
– For den første er Kongsberg en veldig fin by. Kongsberg ligger veldig sentralt til. Det er kort vei til alt. Det er mange fine og bynære områder som for eksempel parkene og Lågen. Det er kort vei til fjellet, kort vei til havet og det er kort vei til storbyen. Kongsberg har en passe størrelse for meg. Ikke for stor og ikke for liten.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
– Da ville jeg brukt pengene på barn og unge. Det er mye er bra i Kongsberg, men jeg ville utviklet enda flere tilbud. Blant annet ved å skape møteplasser ute. Kølabånnparken er et godt eksempel på hvordan ting kan gjøres. Ser man for eksempel hvordan Drammen har klart å få til ting i uteområdene rundt elva, i hjertet av byen, så ser man hva som er mulig ved å ta noen målrettede grep. Jeg ville også ha brukt mye av pengene på tilbud rettet mot eldre. Jeg ville rett og slett brukt pengene på å utvikle tilbud som omfatter alle og som alle kan ha glede av.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
– Jeg ville tatt de med til Saggrenda. Både fordi badeplassen har blitt fantastisk fin, men også på grunn av gruvene som sier mye om Kongsbergs historie og byens eksistens. Også ville jeg selvfølgelig ha tatt de med til Hildes lille Kolonial, sier hun og ler.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
– Jeg er stolt av butikken min og at jeg har klart å få det til. Men jeg er aller mest stolt av den lille gutten min på fem år. Tinius. Han er jeg virkelig stolt av!

Stolt av å ha skapt sin egen arbeidsplass. Foto: Torbjørn Haugen

Hva er du mest redd for?
– Jeg er mest redde for at det skal skje sønnen min noe. Det ville vært forferdelig. Også er jeg veldig redd store edderkopper.

Hva er ditt beste minne?
– Jeg har mange gode minner fra hjemplassen min Herøy på Helgelandskysten i Nordland fylke. Det er alltid like godt å komme tilbake dit, selv om det ikke blir så ofte. Det har blitt litt vanskeligere å reise etter jeg startet opp butikken. Jeg har åpent seks dager i uken og det er begrenset hvor mye ferie jeg kan ta ut.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
– Å ha tro på deg selv! kommer det kontant fra Hilde. – Det er viktig.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
– Å starte opp Hildes Lille Kolonial. Jeg var veldig usikker og jeg vet enda ikke om det var riktig. Jeg trengte jobb og skapte min egen arbeidsplass. Jeg hadde valget mellom å flytte, eller gjøre noe selv. Jeg valgte å hoppe. Jeg startet opp uten noen form for støtte eller hjelp.

Hva er din ultimate sommerlåt?
– Jeg hører mye radio og musikk. Radioen står på hele dagen. Det som presenteres som årets sommerlåt og som spilles ofte på radio, blir ofte også min sommerlåt. Jeg har ikke bare en spesiell sommerlåt, jeg har flere, og det skifter hele tiden.

Har du lest noen bøker i sommer?
– «Piken på toget» – en internasjonalt bestselgende thriller av Paula Hawkins.

Har du hatt tid til å ta ferie i sommer?
– Jeg har tatt meg tid til det. Jeg tror det er viktig å lade batteriene av og til, så jeg tok meg råd til å stenge butikken i to uker. Jeg hadde to fine uker.

Hva står på menyen hos deg om sommeren? Hva er din favoritt?
– Jeg er veldig glad i god spekemat. Gode spekeskinker med oliven og annet tilbehør er deilig. Grillmat er også noe jeg er glad i. Etter jeg åpnet butikken har jeg også fått opp øynene for pølser. Pølser er så utrolig mye mer enn bare vanlige grillpølser og wienerpølser.

Vi i 3600.no takker for praten og ønsker Hilde en fortsatt god sommer og lykke til videre med butikken. Det bør gå bra, for hun har mye spennende god lokal og kortreist mat i sin lille kolonial. For eksempel en egen Kongsberg Konfekt. 

3600.no

Se alle innlegg