Innbygger’n: Hani Mahmoud (29)

innbygger

[addtoany]

Med fiskestang, lighter og en god diktsamling ville Hani klart seg bra på en øde øy.

Innbygger’n: Hani Mahmoud (29)

Tekst og foto: Tomas K. Larsen


Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?
– Naturen. Jeg liker å gå turer i fjellet rundt Kongsberg. Jeg synes også det er flott med Lågen i sentrum.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor?
– Jeg synes Daniel-André Tande er et godt forbilde for de unge som bor i Kongsberg.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
– Jeg ville utvidet Kongsberg sentrum ved å bygge flere restauranter, butikker og møteplasser rundt den nåværende sentrumskjernen. Jeg ville også lagt vekt på å tilrettelegge for koselige plasser til barn så de kan leke rundt i sentrum. En annen ting jeg ville brukt pengene på er å bygge en tunell gjennom sentrum av byen slik at bykjernen kunne vært bilfri og bare tilgjengelig for gående og syklende.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
– Jeg ville vist frem Lågen og Kongsberg kirke. Etterpå ville jeg tatt dem med ut til sølvgruvene, og til slutt en tur på de fine museene i Kongsberg.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
– 
Jeg har vært frivillig i fellesaktiviteter for å samle inn til flyktninger fra Syria. Jeg har også besøkt flere barneskoler hvor jeg fikk lekt med barna, fortalt om situasjonen i Syria og om menneskene som er på flukt. Jeg synes det var veldig hyggelig, og jeg fikk fortalt om forskjellige måter barna kan hjelpe de som er på samme alder som er i Syria, eller de som kommer hit til Norge.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?
– I Syria var jeg språklærer. Jeg ville studere til mastergrad på universitetet, men siden det var krig så måtte jeg flykte og fikk ikke fullført studiene. En annen drøm som har vært umulig å følge er å se igjen venner som døde i Syria.

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

Hvordan synes du det er å gå på Kongsberg norsksenter?
– Det er veldig gøy og veldig nyttig. Lærerne mine er snille og gir meg muligheter til å utvikle språkkunnskapene mine. Jeg har studert på norsksenteret i ett og et halvt år.

Hva er du mest redd for?
– Jeg er mest redd for å ikke kunne oppnå ønskene mine.

Hva er ditt beste minne?
– 
Det må være fra Syria da jeg studerte på universitetet i Damaskus sammen med gode venner. Vi hadde det veldig bra sammen, og hadde det veldig gøy når vi studerte.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
– Ikke heng deg opp i feil hvis du gjør noe galt, men se videre. Ingen er perfekte, så det er også viktig å kunne tilgi andres feil.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
– Da jeg flyttet til Kongsberg var jeg helt alene. Jeg kjente ingen og var litt trist. Jeg var usikker på fremtiden min, og hvordan det skulle gå med meg. Det viste seg å bli veldig bra, og nå synes jeg at Kongsberg er en kjempekoselig by å bo i.

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg?
– Jeg ville fortalt flere dikt. Jeg opplever at ikke alle synes det er like fint, men for meg er det veldig viktig med fine dikt.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy, og hvorfor?
– Jeg ville tatt med meg en fiskestang og lighter for å fange og tilberede mat. Og en god diktsamling for å få tiden til å gå. Da hadde jeg hatt det bra.

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg