Innbygger’n: Geir-Aage Tveito

 

Geir-Aage har stor respekt for høyder – og Walter Qvam.

Hva er det beste med å bo i Kongsberg? 

– Det aller beste er at vi ligger midt i smørøyet av Norge, det er kort vei til fjell, sjø og Oslo. Det er god kommunikasjon med omverdenen. Det er også mange fantastiske kulturelle og historiske ting her i byen.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor?

– Jeg synes Walter Qvam i Kongsberg Gruppen drar byen frem i nåtidens samfunn. Han evner å se litt lenger enn de aller fleste.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilke tiltak ville du brukt pengene på? 

– Jeg ville tilrettelagt for utbygging langs bredden av Lågen. Jeg ville laget sosiale møteplasser og gjort mer ut av plassen rundt elva. Man kan jo se på Drammen og hvor fint de har fått det langs elva der. Det hadde vært tøft å få noe lignende her i byen.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først? 

– Kronene i håvet. Hver gang jeg har besøk fra utlandet, er det det første jeg viser frem. Jeg synes det er en «schwung» over det. Det er så forseggjort og flott med alle kongene som har besøkt byen. Det forteller historien til Kongsberg med en gang.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til? 

– Det må egentlig være familien og tre flotte barn.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke? 

– Nei, jeg har stort sett fulgt drømmene min. Jeg tror at veien blir til mens man går, så jeg har ikke hatt noen store drømmer jeg ikke har valgt å følge.

Hva er du mest redd for? 

– Det verste er at jeg har utvikla høydeskrekk. Det synes jeg er dumt. Ellers er det ikke noe jeg er voldsomt redd for.

Hva er ditt beste minne? 

– Det var fantastisk å bli far for første gang. Det er noe av det største jeg har opplevd.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være? 

– Vær deg selv og følg din egen overbevisning.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg? 

– Det var kanskje da jeg tok meg vervet som styreleder i Best Western Norge. Jeg hadde nok en idé om hva jeg gikk til, men ikke at det skulle bli en så stor del av det jeg driver med.

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg? 

– Jeg tror ikke jeg ville gjordt så mye annerledes. Jeg føler at jeg har gjordt det overbevisningen har fortalt meg hele tiden, så jeg er fornøyd med det.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy, og hvorfor? 

– Det måtte vært ei innmari tjukk bok for å ha noe å finne på og ha noe annet å tenke på. Jeg måtte vel også hatt med meg en en kniv så jeg kunne skaffet noe mat og laget redskaper og et sted å sove. Til slutt ville jeg hatt med meg fyrstikker eller lighter – noe å lage fyr med. Ild hadde vært viktig for å få varme og lage mat.

Hvorfor skal folk bo på hotell i Kongsberg da – Er det noe å gjøre her?

– 85% bor her fordi de skal besøke en lokal bedrift, ellers er det mye å oppleve i Kongsberg både sommer og vinter. Det er mye kultur og opplevelser som er verdt å få med seg her i byen.

 

3600.no

Se alle innlegg