Innbygger’n: Emilie Holm Tallakstad

Foto: Emilie Kampen Kolberg

«Jeg vil ha han en aktiv by med mange gode tilbud som passer for alle og et godt sosialt miljø.»

Navn: Emilie Holm Tallakstad
Alder: 18
Driver med: Jeg går tredje året på videregående og ellers jobber jeg på en bensinstasjon, som journalist i UNG-redaksjonen til LP og driver med fotografering. 

Hva betyr Kongsberg for deg?
For meg er Kongsberg en sentral og koselig by.  Et kjennemerke på byen for meg, er fossen og lyden av det brusende vannet.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Det aller beste med Kongsberg er at det er en by hvor man har det man trenger. Her føler jeg meg trygg.

Hva synes du er mest gøy å finne på her?
Det beste med Kongsberg må bli konsertene som arrangeres på Energimølla og Jazzfestivalen. Sistnevnte passer til og med for alle, uavhengig av hva slags musikk de liker. Jeg liker også å gå på kino, da de nye kinosalene på Krona er veldig mye bedre enn de gamle.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Førsteprioriteten ville vært å pusse opp byggene til Kongsberg Videregående Skole. Både interiøret og utstyret her begynner å bli gammelt. Samtidig ville jeg lagt noen penger i kollektivtrafikken. Jeg kan skjønne at mange går for bil da tilbudet er veldig tynt og dyrt flere steder.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Det første jeg ville vist frem er sølvgruvene. Sølvgruvene er veldig viktig for Kongsbergs historie. I tillegg er det en kul opplevelse å ta en tur ned i gruvene og få et inntrykk av hvordan de gamle gruvearbeiderne jobbet. Det er spennende å være i omgivelser som er litt utenom det vanlige.

Hvordan kan Kongsberg bli en viktig turistdestinasjon i fremtiden?
Kongsberg trenger noe særegent som tiltrekker oppmerksomheten. Jeg liker den tanken på en restaurant under Lågen som det har vært snakk om. I tillegg trenger det vi allerede har en modernisering, som Bergverksmuseet.

Hva synes du bør utvikles?
Som student på videregående så synes jeg virkelig skolene burde prioriteres. Kongsberg er teknologibyen og det kan man dra nytte av i utstyr og klasserom. Mange av klasserommene har ikke engang en kabel til de gamle prosjektorene som funker.

Som ung. Er det noe du savner i byen vår for de yngre?
Som nevnt over er kollektivtilbudet alt for lite. Med mindre du bor på Gamlegrendåsen, er det ikke et så veldig godt tilbud i byen.

Hva synes du de unge bidrar med i byen og hvordan kan det tilrettelegges for mer engasjement?
I Kongsberg er det mye politisk engasjert ungdom og det er veldig mange frivillige under for eksempel jazzen. For å tilrettelegge for enda mer engasjement, bør det de kan delta på være noe som lønner seg og som gir fordeler der og da, eller senere.

Hva slags by vil du ha og hvorfor?
Jeg vil ha han en aktiv by med mange gode tilbud som passer for alle og et godt sosialt miljø.

3600.no

Se alle innlegg