Tannlegen Christina har vært inne i munnen til mange Kongsberg-folk. Hun skryter av pasientene sine, og synes det beste med Kongsberg er menneskene som bor her og beliggenheten.

Er folk i Kongsberg flinke til å pusse tenner?
– Ja, det synes jeg. Pasientene mine er flinke til å møte opp til timene sine, og hører på tannlegen sin.

Hva er det beste med å bo i Kongsberg?
– Det beste med Kongsberg synes jeg er menneskene og varmen de utstråler. Jeg har alltid følt meg veldig velkommen her. Kongsberg er også en veldig naturskjønn by, med trygge omgivelser og kort vei til det meste.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor?
– Jeg ser opp til mennesker som er engasjerte og ambisiøse, men samtidig ydmyke og ærlige. De er det heldigvis mange av i Kongsberg. 

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilke tiltak ville du ha brukt pengene på?
– Jeg ville brukt en god sum på de flinke studentene våre og passet på at kompetansen forble i Kongsberg. Framtiden ligger i hendene til barna våre, så et bedre kulturtilbud ville også vært en god investering. Det kan sjelden bli godt nok.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først
– Sølvgruvene og fossen synes jeg turistene må få med seg. Ellers er gamlebyen flott og teknologiparken vår er også noe vi kan være stolt av. Ettermiddagstur rundt Kjennerudvannetetterfulgt av pizza på Jonas og en kald øl på Christians Kjeller ville vært en perfekt avslutningpå dagen.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
– Jeg er veldig stolt av å ha fulgt barndomsdrømmen min om å bli tannlege, men datteren min er selvfølgelig min absolutte stolthet.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?
– Ja, jeg skulle fulgt mer med i PC-timene på skolen. Neida, kanskje at jeg ikke fortsatte med kunstløp?

Hva er du mest redd for?
– Å bli syk.

Hva er ditt beste minne?
– Jeg har mange gode minner. Alle reisene jeg har vært på har gjort inntrykk på meg. Jeg er glad å oppleve nye steder, kultur, mennesker og ikke minst å være sammen med familie og gode venner. 

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
– Jeg ville nok ventet noen år med å gi spedbarnet et minneverdig rådmen rådet ville ha vært åfølge drømmene sine og ha tro på at man får til det man vil.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
– Å bli mamma var et stort steg inn i det ukjente. Man kan forberede seg så godt man bare vil, men akkurat hva man går til vet man ikke før babyen plutselig er der. Nå er det vanskelig å se for seg et liv uten datteren min. 

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg?
– Jeg ville ikke gjort så mye annerledes. Jeg har stort sett gjort det jeg har ønsket å gjøre, og ikke tenkt altfor mye på hva andre har ment om det. 

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy, og hvorfor?
– Tre ulike par tøfler, så jeg ville vært helt sikker på å ikke få sand mellom tærne.

Del og lik!
  •  
  •  

3600.no

Se alle innlegg