Berit trives best da hun kan bidra til at andre lykkes med sine prosjekter.

Navn: Berit Synnøve Slagnes
Alder: 50
Driver med: Inkubatorleder/Prosjektutvikler hos Kongsberg Innovasjon

Hva er det beste med jobben din?
Jeg får jobbe med utvikling og vekst – både med oppstartsbedrifter og små og mellomstore bedrifter. Utrolig inspirerende å kunne bidra til å koble fagressurser i de store internasjonale firmaene i Kongsberg og ressurser fra Høyskolen med bedrifter i som er i startgropen – og med bedrifter som ønsker å gjøre endringer – for erfaringsoverføring og kunnskapsløft.

Hva gjør du i fritida?
Da er det tid sammen med familie – vedlikehold/oppussing av hus og fikse litt i hagen – turer i skog og (helst) på fjell på ski og til fots – familiesesongkort i Funkelia i vinterhalvåret – padling på Lågen vår/sommer/høst (Kongsberg Padleklubb).

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Det aller beste med Kongsberg er menneskene her – og at byen er en flott by å bo i for familier. Veldig mange gode tilbud for både små og store. Alt fra Studio3 (dans), KIF (fotball, snowboard etc,) Kongsberg Padleklubb, kor, kulturskolen, godt variert tilbud på EnergiMølla, Jazzfestivalen mm.

Foto:

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Vinteren: Funkelia – ta med turistene på ski (både bortover og nedover) Har gode minner fra å ha tatt med tidligere kollegaer fra blant annet USA i bakken.
Sommeren: Funkelia – gå opp til Knutehytta

Hvordan kan vi gjøre byen vår (Kongsberg) enda bedre i framtida?
Samhandling. Lytte til hverandre. Jobbe sammen mot felles mål. Dele kunnskap på tvers av næringer. Fokusere på muligheter! – og at alle tar litt ansvar hver 😊

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Etablert et regionalt senter for testing av nye muliggjørende teknologier der bedriftene kan komme inn for å få inspirasjon, bygge nettverk og teste ut sine ideer – med system engineering og system design som grunnmur i det som testes ut.

Senteret skal bidra til at bedriftene finner frem til smartere produkter og løsninger – at det skapes mer effektive internprosesser – at bedriftene får en mer effektiv ekstern kommunikasjon – at det skapes nye tjenester – at det blir smartere bruk av egne og andre tilgjengelige data

Stikkord:
VR (Virtual Reality)/AR (Augmented Reality), AI (Artificial Intelligence)/Maskin Læring, Big data analyser, Cyber Security, IOT (Internet of things), 3 D printing m.m.

Hvilket spørsmål ønsker du å få nå, og hva ville du svart?
Hva er ditt favorittsted (dersom vi ser bort fra Kongsberg)?
Ålesund

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Det jeg er mest stolt av (i tillegg til 3 flotte unger) – er når jeg får team til å dra i samme retning – og når jeg kan bidra til at andre lykkes med sine prosjekter.

Hva er du mest redd for?
Er en anelse redd for hoggormer.

Hva er ditt beste minne?
Mange gode minner – nesten umulig å velge, men å starte nyutdannet i Kongsberg Offshore (nå TechnipFMC) i august i 1992 er absolutt et godt et.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Livet er en gave – lev det fullt og helt – her og nå.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det gjør jeg stadig vekk. Tenker at det er viktig å utfordre seg selv slik at en ikke stagnerer. Jobbskifte var det siste store steget.

For å sitere Vinni: «Det er på utsiden av komfortsonen at livet starter»

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Vann (vann må jeg ha)
Greens (da får jeg i meg det jeg trenger av næring)
Teppe (kaldt om natta?)