Innbygger’n: Baard Olsen

Foto: Privat

Navn: Baard Olsen
Alder: 59 år
Driver med: Jeg trives godt som rektor på Vestsiden ungdomsskole. Det er en intens, variert og meningsfull jobb som det er et privilegium å ha. Jeg liker også å følge med på nyheter, se på film, rehabilitere hytta fra 1885 – som aldri blir ferdig ?!?, trimme og å spille innebandy nærmest uten regler. Ellers å være med venner, hjelpe døtrene med oppussing og leve det gode liv med de nærmeste.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Det er menneskene som bor her. Alle de som hver dag gjør sitt til at dette er et så godt sted å bo. Det er alle de flotte ungdommene og personalet på Vestsiden, der jeg arbeider. Det er alle vennene og ikke minst Hanne, min kjæreste – som heier, utfordrer, står på, er dyktig og som deler sorger og gleder med meg. Det beste med Kongsberg det er byen! Med historie og nåtid i vakre omgivelser med den fantastiske naturen.

«Det beste med Kongsberg, Det er byen! Med historie og nåtid i vakre omgivelsene med den fantastiske naturen.»

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilket tiltak ville du brukt pengene på? Vi har det veldig bra i denne kommunen, så jeg kupper spørsmålet og gir bort rubbel og bit til et godt formål helt andre steder i verden. Vi kunne stablet på beina et solidaritetsfond for å sikre utdanning og helse til mange jenter som aldri får realisert sine drømmer. Det blir 4000,- fra hver i kommunen. Jeg er med.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først? Det er fascinerende å stå på Myntbrua å se på fossen. Kirken og Vestsiden er et «must» og så ville det bli å komme seg ut i naturen. Fra sommeren 2019 vil nye Vestsiden ungdomsskole være selvskreven. Velkommen. Bare å ringe!

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Jeg er stolt av å ha støttet to flotte døtre til de nå har utdanning, arbeid og bolig, er selvstendige og bidrar til det store felleskapet. Stolt av å ha gitt mitt lille bidrag til mange barn og unges oppvekst i barnehage og skole gjennom 40 år, og for det å ha utgjort en forskjell for noen. Jeg er stolt over fortsatt å ha en naiv tro på det gode i menneskene, og over å mestre livet. Av engasjement, av latter og mye moro. Og stolt av alle venner fra barndom og voksenliv, familie og av henne som står meg nærmest.

Hva er du mest redd for?
Jeg er mest redd for menneskeskapte klimaendringer for de kommende generasjonene. På egne vegne er jeg ikke redd, men krysser det jeg har for god helse og et godt liv for mine.

Hva er ditt beste minne?
Et umulig valg. Jeg hadde en god barndom og særlig en mor som betød mye. Minner fra oppveksten på Mysen og fra Kristiansund. Minner fra studietid i Oslo, mine barns fødsel og oppvekst her i byen, de gode opplevelsene fra arbeid, treningsturene på beina, med sykkel, med innebandykølle, med kajakk, samvær med venner, gode dager på hytta, Harleyturer og alle gode helger og kvelder med kjæresten.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Gjør ditt beste. Bidra og vær et godt og snilt menneske i felleskapet.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Jeg har for det meste kontroll og oversikt, men rektorjobben byr på utfordringer som du bare må ta når de kommer. Rent konkret hadde jeg den følelsen når jeg etter eget ønske satt på en Harley i Iowa og på egenhånd skulle finne frem til en forstad til Milwaukee, uten hjelpemidler. Men hva er problemet? Mennesker er hjelpsomme og hyggelige overalt!

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Kortbukse og solbriller er greit å ha. Hanne må med, og hun tar sikkert med kniv og fyrstikker og en bok som vi kan lese høyt for hverandre

 

 

3600.no

Se alle innlegg