Innbygger’n: Anita Dahl Hystad 24

Innbyggern Anita 3600 kopi

Anita har mange supre ideer og vil gjerne reise til Bora Bora

Innbygger´n: Anita Dahl Hystad 24

Tekst: 3600.no foto: Christian Høiberg

Navn: Anita Dahl Hystad
Alder: 24 år
Driver med: Tar en master i industriell økonomi og jobber på Meny Stortorvet

Hvordan ville du levd livet annerledes dersom den gjennomsnittlige levealderen var 40 år?
– Da ville jeg tatt flere sjanser og startet egen bedrift for lenge siden. Det ville blitt mye mindre sofatid og jeg hadde kanskje hatt barn nå?

Tenk deg at du spiser lunsj med tre personer som du respekterer og beundrer. De begynner å kritisere en nær venn av deg, uten å vite at hun er din venn. Kritikken er usmakelig og uberettiget. Hva gjør du?
– Jeg hadde sagt ifra at det ikke er greit å snakke stygt om andre på den måten. Det ville vært ukomfortabelt, men jeg hadde gjort det på en pen måte slik at lunsjen kunne fortsatt uten surmuling fra noen kanter.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
– Så lenge du gjør ditt beste er det alltid bra nok!

Hvilke ting har du ikke gjort som du virkelig ønsker å gjøre?
– Jeg har noen supre ideer som jeg vil få ut i livet. I tillegg vil jeg reise til Bora Bora!

Hvis du måtte flytte til et annet land, hvor ville du flyttet og hvorfor?
– Spania, for jeg er utrolig glad i sommer, sol og strender. Da slipper jeg å fryse, samtidig som det er en kort flytur hjem til Norge.

Hva er du mest takknemlig for?
– At jeg har så mange flotte mennesker rundt meg som sprer glede i hverdagen.

Hva ville du foretrekke av – miste alle minnene dine, eller aldri være i stand til å lage nye?
– Jeg hadde foretrukket å mistet alle minnene mine. Jeg har utrolig mange gode minner, men det hadde vært veldig trist å ikke kunne lage nye. Det er jo mye spennende som står for tur i årene fremover! I tillegg har mamma og pappa vært flinke til å ta mange bilder gjennom hele livet mitt.

Hva er ditt lykkeligste barndomsminne?
– Det er nok en av de mange familieturene til Stord i sommerferien. Der koser vi oss alltid med fisking, bading, familiemiddager og hyttekos.

Ville du si opp jobben din dersom du vant ti millioner kroner?
– Nei, jeg er veldig glad i å jobbe og hadde kjedet meg hvis jeg jeg ikke hadde hatt en jobb å gå til. Men jeg hadde nok bare hatt en 40 % stilling slik at jeg kunne startet en egen bedrift ved siden av.

Vil du helst? Ha færre oppgaver på jobben, eller mer arbeid du faktisk liker å gjøre?
– Mer arbeid jeg liker å gjøre, så klart. Det er gøy å jobbe med noe man liker og da glemmer man arbeidsmengden.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
– Da jeg kjøpte hund!

Vil du være villig til å redusere forventet levealder med 10 år for å bli ekstremt attraktiv eller berømt? Ville svaret vært det samme om forventet levealder var 10 år fra i dag?
– Nei, de 10 årene kan jo være min mulighet til å bli berømt og samtidig leve livet med de jeg er glad i (selv om jeg kanskje er 90 år). Tenk så mye man går glipp av hvis du kutter ned livet med 10 år!

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg?
– Da ville jeg gått elektrofag på videregående og tatt fagbrev i stedet for realfag. Det har jeg mange ganger angret på at jeg ikke gjorde.

 

Teknisk Akari

Se alle innlegg