Innbygger’n: Anita Bjørhusdal

Foto: Privat

Kongsberg er en by med mye fin og viktig historie!

Navn: Anita Bjørhusdal
Alder: 38 år
Driver med: Arbeider for Varnerkjeden som regionsjef i Days Like This. Ellers har jeg samboer, og er mor til Oliver på snart to år.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Det beste ved Kongsberg er at det er en utrolig vakker by, med mye fin og viktig historie. Jeg vil si det er en by med hvilepuls, samtidig som den er langt fremme på teknologi og utvikling. Dette er en by som er akkurat passe på mange områder. Her kan du få dekket behovet for både handel og industri, såvel som friluft.

Sentrum er like fin å shoppe i, som å ta seg en søndagstur langs Lågen!

Som innflytter er jeg veldig imponert av hva Kongsberg har fått til i forhold til arrangementer som Jazzfestivalen.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Da ville jeg først og fremst passet på å ivareta kulturarven vår! Deretter bidra til at alle friluft og turstier ble godt ivaretatt – dessuten ville jeg sørget for å holde kafeen på Strutåsen åpen.

Så ville jeg utarbeidet konseptet Bryggen langs Lågen. Området langs Lågen er et sted med et enormt potensiale som kan trekke folk til sentrum for aktiviteter som shopping, sport og andre opplevelser.

Det kunne også inneholdt et kombinert samlingsted for voksne og barn, slik som  lekeplassen ved Tinius Olsen og Kølabånn. Her tilbys det også skøytebane på vinteren. Vi kunne godt hatt mer av slike tilbud- så det ville jeg gjerne ha brukt pengene på.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først? Jeg ville vel først og fremst vist frem Sølvgruvene – deretter tatt de med på en tur til Knuten.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til? 
Det må uten tvil være sønnen min, Oliver – og familien min, som jeg gleder meg til å tilbringe tid med hver eneste dag!

Hva er du mest redd for?
At jeg skal miste, eller at det skal skje noe med de jeg er glad i.

Hva er ditt beste minne?
Jeg har mange gode minner fra min barndom, spesielt da jeg tilbragte masse tid på gården til besteforeldrene mine i Vinje – sammen med sauene på jordet. Vi spiste rabarbra med sukker på – det er gode sommerminner det!

I senere tid er det selvfølgelig hver eneste dag sammen med sønnen min. Det å følge med på at han vokser opp er helt ubeskrivelig og skaper minner for livet, det kan være øyeblikk som første gang han sa mamma, det var utrolig stas.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Gjør det som gjør deg lykkelig!

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det var da jeg var gravid, sa opp jobben min i Oslo og flyttet hjem til Kongsberg. Det var en periode jeg tenkte at her er det bare å ta sats, lukke øynene og hoppe med begge beina – en avgjørelse jeg ikke angrer et sekund på!

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Drikke, fyrstikker og et fly hjem til sivilisasjonen, da jeg var ferdig med å nyte stillheten og slappe av.

3600.no

Se alle innlegg