Ingrid vil gjøre en forskjell

Ingrid Løken. Foto: Bjørn Isaksen
Ingrid Løken. Foto: Bjørn Isaksen

Kjære venn og medmenneske: – Jeg har bestemt meg for å bruke fire uker av livet mitt til å hjelpe noen av de 57.000 menneskene som lever i en usikker livssituasjon i flyktningleire i Hellas…

Dette har Ingrid Løken som beskrivelse av prosjektet sitt på Facebook-siden «Hjelp Ingrid å hjelpe».

Fredag 16. september reiser Ingrid til flyktningeleiren Kavala i Tessaloniki i Hellas for å gjøre en forskjell. Uten lønn – med lånte, oppsparte og oppsamlede midler, slutter hun seg til den frivillige hjelpeorganisasjonen Northern Light Aid og vil gjøre det hun kan for å hjelpe mennesker på flukt i Europa.

– Problematikken har opptatt meg lenge, forteller Ingrid.
– Først som frivillig i Oslo, deretter som ansatt på mottaket på Raumyr – som akkurat har stengt dørene. Da vi fikk beskjed om at Raumyr-mottaket skulle legges ned, bestemte jeg meg for å reise ut for å gjøre en innsats. Nå blir det blir tre-fire uker med hard frivillig jobbing, før jeg kommer tilbake til Norge og begynner i ny jobb som mottaksleder på flyktningemottaket i Årdal.

En del har kanskje fått med seg Facebook-siden «Hjelp Ingrid å hjelpe», der hun utfordrer bedrifter og private til å bidra med midler til flyktningene. Her finner du også ulike auksjoner, der lokale kunstnere og næringslivet har bidratt med gaver som alle kan by på. Her kan du skaffe deg kunst, billetter, restaurantbesøk og mye annet. Har du lyst på noe helt spesielt kan du også by på en privat konsert med musikeren Audun Haukvik. Absolutt alle inntekter går direkte til å hjelpe mennesker i nød.

– Tusen takk til alle som har bidratt!

– Jeg skal personlig sørge for at alle pengene går til det som er tenkt, sier Ingrid Løken.
– De som oppholder seg i flyktningeleiren er fattige – men likevel ressurssterke. Mange trenger hjelp til å hjelpe seg selv. Derfor har jeg bestemt meg for å skaffe til veie symaskiner. De har ikke råd til å kjøpe klær, derfor er det viktig å kunne reparere.

Kan du tenke deg å hjelpe Ingrid å hjelpe? Gå inn på Facebook-siden hennes og by på en av auksjonene eller gi så det svir til konto: 1208 81 67269 eller Vips til 95945496 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg