Ildsjelene – Ingunn Våer

Ingunn møtte sin kommende ektemann som frivillig.

Uten de frivillige ildsjelene blir det ingen jazzfestival og folkefest i Kongsberg i juli. Vi har stilt noen av de 700 noen spørsmål rundt den viktige jobben de gjør. 

Foto: Privat

Alder: 35.
Bosted: Kongsberg.
Yrke: Daglig leder for Kongsberg og Omegns Turistforening.

Gruppe: Sponsor.  Gruppen har blant annet ansvar for å koordinere påmeldinger og reservere plasser for små og store grupper, samt gjennomføre arrangementer for sponsorene.

Hvor lenge har du vært med som frivillig?  – Siden 2004.

Hva er dine oppgaver under festival, eventuelt før festival?
– Som gruppeleder har jeg med meg en herlig gjeng med frivillige. Sammen har vi ansvar for at sponsorene får det de skal når de skal. At de på forhånd planlagte arrangementene går etter planen og at vi er tilgjengelig og behjelpelig med å løse små og store utfordringer som måtte dukke opp underveis. Vi gjør alt fra å servere mat og drikke, følge til og fra arrangement og ordner med billetter. Rett og slett en vertskapsrolle for festivalens samarbeidspartnere slik at de får en hyggelig festivalopplevelse.

Hvorfor jobber du som frivillig?
– Under jazzfestivalen treffer jeg mange mennesker jeg ikke ser så ofte resten av året. Det er spesielt hyggelig. Det er også utrolig gøy at det skjer masse i hele byen og at jeg kan være midt oppi det hele og samtidig gjøre nytte for meg.  Gjennom året har vi også noen samlinger med styret, de ansatte på kontoret og oss gruppeledere. Dette er lærerikt og vi utvikler hverandre og som organisasjon, slik at vi kan lage en enda bedre jazzfestival i Kongsberg.

Hva er din største opplevelse under Kongsberg Jazzfestival?
– Oi! Den var vanskelig. Jeg traff min kommende mann på festivalen og vi gifter oss 5. august! Det er nok det absolutt største utenom musikken. Jeg har også møtt noen av mine beste venner gjennom jobben som frivillig. Det har selvfølgelig også vært utallige flotte konsertopplevelser gjennom min oppvekst i Kongsberg og som frivillig.

Hva gleder du deg mest til under årets festival?
– Jeg håper å få med meg Susanna i Kirken. Jaga Jazzist på Krona står også høyt på listen. Aller mest gleder jeg meg nok til oppkjøringen og oppriggen er ferdig. Det er en hel spesiell stemning i forkant av festivalen og frem til vi er klare til å ta imot gjestene på onsdagen i festivaluka. Når startskuddet går, er det alltid like gøy!

3600.no

Se alle innlegg