Ildsjelene – Eldbjørg Tveit

Uten de frivillige ildsjelene blir det ingen jazzfestival og folkefest i Kongsberg i juli. Vi har stilt noen av de 700 noen spørsmål rundt den viktige jobben de gjør. 

Alder: 27
Bosted/kommer fra: Bor i Kongsberg men kommer fra Stavanger.
Yrke: Sykepleier.

Gruppe/komité:
Gruppeleder for frivillige fra Fontenehuset Kongsberg som er med på rigging og avvikling av Jazzboksen i Flerbrukskrysset.

Antall festivaler som frivillig?
Tre jazzfestivaler + tre år som frivillig ved Studentersamfunnet Folken i Stavanger.

Hva er dine oppgaver under festival, eventuelt før festivalen?
– Er ansatt som produsent for scenene Jazzboksen, Festivalgata, Gamle Norge og Magazinet. Jobber med planlegging av rigging (spesielt Jazzboksen), alle konserter på de forskjellige scenene, samt informasjon og markedsføring og veldig mye annet. Under festivalen har jeg ansvaret for at produksjonene på de forskjellige scenene går som de skal, og sette de frivillige i arbeid.

Hvorfor jobber du som frivillig?
– Først og fremst fordi det er gøy. Man får oppleve festivalen på en helt spesiell måte.

Hva er din største opplevelse under Kongsberg Jazzfestival?
– Mitt første år på Kongsberg Jazzfestival, i 2015, ble jeg satt til prosjektet Jazzboksen og fikk være med å utvikle det. Jeg skulle gjøre masse som jeg aldri hadde gjort før, og hadde heller aldri hatt så mye ansvar i forbindelse med en festival før. Så når jeg etter konserten med Røyksopp på Kirketorget på lørdagen denne festivalen kunne komme til en stappfull Jazzboks (som det året het Magasinet) med dansende glade mennesker, var det helt overveldende!

Hva gleder du deg mest til under årets festival?
– Å få jobbe sammen med Fontenehuset Kongsberg under jazzfestivalen er det jeg gleder meg aller mest til. Nå er det tredje gang Fontenehuset er med å rigger til Jazzboksen. Det er så utrolig givende og gøy å være sammen med denne gjengen. Alle er helt fantastiske mennesker som bidrar med enormt mye, både praktisk og med stemningen de lager rundt seg.

I tillegg gleder jeg meg også veldig til alle arrangementene på Jazzboksen, både Jazzpratene, konsertene og klubbkveldene. Spesielt gleder jeg meg til lørdagen hvor band fra Serendip-festivalen til jazzstudentene ved Norges Musikkhøgskole inntar Jazzboksen. De er alle utrolig dyktige og jeg ser for meg at det blir en utrolig fin dag.

3600.no

Se alle innlegg