Ildsjelene – Bjørn Ola Opsahl

Uten de frivillige ildsjelene blir det ingen jazzfestival og folkefest i Kongsberg i juli. Vi har stilt noen av de 700 noen spørsmål rundt den viktige jobben de gjør. 

Alder: 23
Bosted: Født i Kongsberg, oppvokst i Mysen.
Yrke: Lydtekniker/strøjobber her og der.

Gruppe:
Kaos. Denne gruppa har ansvaret for den praktiske gjennomføringen av arrangementene. Stikkord: Kjøring, lessing, lossing, bæring, snekring, bygging, sjauing, løfting, henting, bringing, stabling og rigging.

Antall festivaler som frivillig?
– 10. festivalen jeg er med å jobber. Fikk ikke lov til å være med å jobbe før jeg var 13.

Hva er dine oppgaver under festival, eventuelt før festival?
– Under festivalen så rigger vi scener, bærer artistenes utstyr, henger opp vimpler og gjør alt mulig annet imellom. Det blir litt Kaos. Før festivalen blir det mest rekruttering av nye og gamle funksjonærer og akkurat nok planlegging. (ikke for mye, ikke for lite).

Hvorfor jobber du som frivillig?
– Først og fremst fordi de andre frivillige er veldig hyggelige folk å jobbe med, men også fordi Kongsberg Jazzfestival er en av landets ledende jazzfestivaler med en stolt tradisjon som jeg vil bære videre.

Hva er din største opplevelse under Kongsberg Jazzfestival?
– Det er mye å velge i. For eksempel da familien til Kygo måtte ha hjelp for å komme seg ut i folkehavet på kirketorget eller da jeg spilte basketball med Joshua Redman som 10-åring. Men må nok si at da vi hadde rigga ned alt utstyret på Tubaloon i 2015 og kunne sitte på scenen å se røyksopp spille på andre siden av kirketorget. Det var stor stas!

Hva gleder du deg mest til under årets festival?
– Det må bli Two bands and a legend. Garasje-rockbandet Cato Salsa Experience med frijazzbandet The Thing og jazzlegenden Joe McPhee. Disse kommer til å snu rundt på Energimølla.

Kongsberg Jazzfestival arrangeres fra 5.-8. juli. Programmet er klart. Billetter og informasjon om årets festival finner du på: www.kongsbergjazz.no

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg