Ildsjelen: Reidunn Holm

Reidunn er også opptatt av å holde seg i form og trener så ofte hun kan. Foto: Anniken Tangerud

Reidunn heier på Røde Kors.

I 2021 blir Kongsberg Røde Kors 100 år. Vi har tatt en prat med nestleder Reidunn Holm som sammen med leder Torfinn Kildal holder styr på rundt 1000 medlemmer og 300 frivillige.

Om du ikke kjenner til Røde Kors fra før, er deres grunnpilarer å avdekke, hindre og lindre menneskelig nød og lidelse. Dette kan gjøres på mange måter.

– Vi har besøksvenn med hund, hjelpekorpset med sin store innsats i søk og redningstjeneste og beredskap, Røff (Røde Kors Friluftsliv og førstehjelp) som er ungdommens Røde Kors og en rekke omsorgsaktiviteter som retter seg mot sårbare grupper i samfunnet, forklarer Reidunn engasjert.

– Avhengig av hvilken aktivitet vi er engasjert i, blir møtene av forskjellig hyppighet. Noen møtes hver uke, noen sjeldnere. Noe er opp til hver enkelt, som med for eksempel flyktningguiden, forklarer hun.

Fire meningsfulle år

Selv ble hun medlem av Kongsberg Røde Kors for omtrent fire år siden – da Raumyr Statlige mottak var i gang.

– Vi flyttet til Kongsberg fra Modum da jeg ble pensjonist, og da jeg ville ha noe meningsfylt å gjøre, falt valget lett på Røde Kors. Det er en organisasjon som har et veldig godt omdømme, og jeg føler meg trygg på at ting foregår som de skal. De har gode prinsipper og verdier. Men jeg har da altså ikke vært medlem veldig lenge, smiler hun.

Reidunn har vært aktiv i flere av aktivitetene opp gjennom.

– Først var jeg i Kongsbergaktiviteten, som er en integreringsaktivitet, men jeg har også vært innom beredskap, omsorg, flyktningguiden og har nå vært nestleder i litt over et år.

– Før det var jeg menig i styret.  Som nestleder er jeg litt «potet». Kan brukes til litt av hvert, blant annet har jeg ansvaret for arrangement som Røde Korsdagen.

Utgjør en forskjell for folk

Reidunn er ikke i tvil om at hun trives i Kongsberg Røde Kors.

– Det beste med å være en del av Kongsberg Røde Kors må jeg si er at man har alle muligheter til å få brukt sider av seg selv som kan komme andre til nytte og glede.  Det er så mange aktiviteter at alle kan finne noe.

– Dessuten er det veldig sosialt og hyggelig og styret samarbeider veldig godt.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Det er å ha fått til noe meningsfylt og nyttig som flyktningguide. Der føler jeg at jeg har vært til stor nytte for en syrisk dame med stor familie.

– Og generelt er jeg veldig stolt over å være del av en så flott organisasjon som bidrar med så mye humanitær kraft, alt fra internasjonale aksjoner og hjelp til trygghet fra hjelpekorps i fjellet og omsorg til ensomme, sårbare grupper i vårt samfunn. Hurra!

Hvorfor brenner du for dette?

– Det er selvfølgelig at jeg ser at jeg kan gjøre en forskjell. Det er en veldig vinn-vinn situasjon, for jeg får tilbake så mye varme og kjærlighet. Og den litt mer overordnede jobben som nestleder er jo nødvendig for at ting skal gå rundt.

Kom på Røde Korsdagen

11. mai skal hun være med og arrangere Røde Korsdagen.

– Det er en kampanje med fokus på førstehjelp. Vi skal ha stand i Storgata med demonstrasjon av førstehjelp med blant annet hjerte- og lungeredning i en fiktiv «ulykke». Den er det Hjelpekorpset som gjør.

– I tillegg blir det servert vafler og noe eksotisk mat og for barna skal vi ha en bamsedoktor. Målet er å vise frem mangfoldet i Røde Kors Omsorg. Ellers blir det Quizer med premier, forklarer hun.

I august planlegger de en sommeravslutning for alle frivillige og på planen har de også en brobyggersamling.

– Det er et møte hvor vi gjerne har en inspirator utenfra. Vi har blant annet hatt president Robert Mood, eksminister Helen Bjørnøy på besøk. Tanken er å bli inspirert og bygge bro mellom alle aktivitetene. Veldig bra!

Hva vil du si til andre som lurer på om de vil bli medlem?

– Til de som tenker på å bli medlem vil jeg bare si: Slutt å tenke, bare ta kontakt, så finner vi noe du kan trives med som frivillig. Lykkes det ikke med en gang, finner vi noe annet. Du kan være med å gjøre en forskjell for noen. Og det er ikke lite!

– Jeg heier på Røde Kors!!!

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg