Denne helga er det Marcus & Martinus for alle penga! (Pluss litt til da)

 

For å få plass til alle som skal på Norgespremieren av Marcus & Martinus – Sammen om drømmen har Krona Kino booket Musikkteateret på fredag (20. januar).

Forhåndssalget har gått som en drøm.

For å samtidig sikre seg at ingen behøver å ha lavt blodsukker da popheltene dundrer frem på det store lerretet, vil Café Haspa også by på en bugnende tacobuffet fra kl. 16.

…med andre ord er det duket for en aldri så liten fest for kinogjestene på fredag.

Se hele kinoprogrammet til Krona her

Her er omtale av helgens premierer:

Norgespremiere: Marcus & Martinus – Sammen om drømmen

mm
Marcus & Martinus og far får beskjeden om at Spektrum er utsolgt! Foto: Norsk Filmdistribusjon / Fenomen

Tenåringsidolene Marcus & Martinus har de siste årene tatt Norge med storm, og nå kommer kinodokumentaren om guttene fra Trofors.

Kort tid etter at Marcus & Martinus har stått på scenen foran 2 utsolgte hus i Oslo Spektrum 12.november i år inntar de kinosaler over hele landet i sin første helaftens film.

Dokumentarfilmen følger idolene fra da guttenes karriere for alvor tok av i starten av 2015 og helt frem til og med konsertene i Oslo Spektrum høsten 2016.

Kjøp billetter til Marcus & Martinus – Sammen Om Drømmen her 

Se traileren her:

 

 

Norgespremiere: Split

Split
Det er danket for en ny isende thriller på Krona denne uken. Foto Filmweb

M. Night Shyamalan (Den sjette sansen, Unbreakable, Signs) er tilbake med en ny isende thriller.

Tre unge jenter blir kidnappet og holdt fanget av en sinnsforvirret mann med 23 ulike personligheter. Mens jentene forsøker å finne en vei ut, innser de at noen av personlighetene til fangevokteren Kevin er mer truende enn andre.

Men det de ikke vet er at Kevin har en 24. personlighet som han forsøker å undertrykke – den verste av dem alle.

Kjøp billetter til Split her. 

Se traileren her. 

 

Norgespremiere: Jeg, Daniel Blake

Blakedaniel
Bare traileren i seg selv, gjorde sterkt inntrykk på oss. Så her er det nok duket for tårer og sterke følelser. Foto: Filmweb

Daniel Blake (59) har jobbet som snekker i Newcastle mesteparten av sitt liv i. Da han faller ned fra et tak han jobber på, trenger han for første gang i sitt liv hjelp fra staten.

Tilfeldig møter han Katie, en enslig mor til to små barn, Daisy og Dylan. Staten har gitt henne en leilighet her, i en ukjent by der hun ikke kjenner noen, 50 mil unna London der hun har vokst opp.

I møtet med staten oppdager Daniel og Katie at de befinner seg i et ingenmannsland, fanget i et velferdsbyråkrati som kun drives av regelryttere og der det ikke er rom for fornuft, medmenneskelighet eller empati. Heldigvis har de hverandre og et sterkt vennskap.

Denne sterke fortellingen vant det aller gjeveste prisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes i 2016.

Kjøp billetter til Jeg, Daniel Blake her. 

Se traileren her. 

 

Norgespremiere: Julieta

Julieta
Regissør Pedro Almodovar med skuespillerne Adriana Ugarte og Susi Sanchez. Foto: Filmweb


Julieta bor i Madrid med sin datter Antía. De lider begge i stillhet over tapet av Xoan, Antías far og Julietas ektemann. Men av og til fører ikke sorg mennesker tettere sammen, men driver dem fra hverandre. Når Antía blir atten forlater hun moren, uten et ord til forklaring. Julieta leter høyt og lavt etter henne, men alt hun oppdager er hvor dårlig hun kjenner sin datter.

Julieta handler om en mors kamp for å overleve uvissheten, men også om skjebnen, skyldkomplekser, og hvordan vi på uforklarlig vis får oss til å svikte mennesker vi elsker. Julieta er nok en triumf fra en av verdens aller største arthouse-filmskapere, Pedro Almodóvar.

Kjøp billetter til Julieta her. 

Se traileren her. 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg