Hyundai IONIQ electric/Hybrid – kommer snart…

Nye Ioniq er bygget som miljøbil fra bunnen av. Du får den som elbil, fullhybrid og snart som ladehybrid.

Ioniq har fått fantastiske tilbakemeldinger fra de som har prøvekjørt bilen, og mange spår den som Norges nye store elbil-suksess. En Hyundai som skal utfordre storselgerne VW e-Golf og Nissan Leaf.

Proppfull av utstyr til en overraskende rimelig pris. I september skal den elektriske utgaven være på plass, i oktober en hybrid ala Toyota Prius, og til sommeren sommer kommer den til og med som ladbar hybrid.

– Rekkevidden er på 28 mil, 80% lading på 23 minutter med hurtiglader er bra, og motoren leverer 120 hestekrefter og sørger for 0-100 km/t på 9,9 sekunder. I tillegg skal den ha god plass innvendig. Prisen fremstår også som særdeles interessant. Utgangspunktet er 239.950 kroner og allerede der får du med mye utstyr. Begge forsetene har høydejustering, du får oppvarmet ratt, alufelger, oppvarmede speil, LED kjørelys, p-sensor bak, ryggekamera, autobrems med fotgjengerleser, adaptiv cruise, nøkkelløs tilgang og start, 8-toms infotainment med navi, Apple Carplay og Android Auto, Infinity lydanlegg med 8 høyttalere og mye mer, skriver Bil- og Motorbloggen.

Og fortsetter: – Utseendet er interessant. Det er helt tydelig at dette er en spesiell bil – du skjønner liksom at det er en hybrid eller noe sånt med en gang du ser den. Samtidig er den betydelig mer nedtonet enn for eksempel Toyota Prius. Den er en slags mellomting mellom en vanlig kompaktbil og en tradisjonell miljøbil. Ganske smart – du skiller deg litt ut samtidig som bilen ser bra ut. For det gjør den faktisk. Bakdelen avsluttes slakere enn på en vanlig kompaktbil og den har litt drag av firedørs-coupé. Det gir fine linjer og viser samtidig muskler.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg