Hyller frivilligheten med gratiskonsert

Fra fjorårets konsert. Foto: Hyunjung Kim

Tradisjonen tro, holder Kirkens Bymisjon en gratis festkonsert i Kongsberg Kirke.

Pressemelding.

Onsdag 21. november arrangerer Kirkens Bymisjon Kongsberg for femte året på rad gratiskonsert for byens innbyggere i Kongsberg kirke.

Les også: Det handler om noe større enn frivillighet.

Konserten er en hyllest til frivilligheten i Kongsberg og alle frivillige som legger ned en betydningsfull innsats i eget nærmiljø.

Se bildene fra fjorårets konsert her. 

I lokalmiljøer, idrettsklubber, under festivaler og arrangementer, i ideelle organisasjonen, lag og på flere arenaer er det til enhver tid mange frivillige som bidrar med å «dra lasset» – for fellesskapet.

Mennesker som bidrar med alt fra kaffekoking til å utgjøre en enormt stor forskjell – for mange.

Denne innsatsen ønsker Kirkens Bymisjon å løfte opp – derfor åpner de igjen dørene til Kongsberg kirke og inviterer til en stemningsfylt konsert for alle.

Mangfold på scenen

På årets konsert deltar ulike artister med ulike historier – akkurat som menneskene i samfunnet.

Både kjente artister og fra det lokale musikklivet i byen.

– Vi ser med glede og forventning fram til årets konsert i Kongsberg kirke. Kirkerommet som en konsertarena i seg selv er nesten magisk, sier Jon Dahl, næringslivsansvarlig i Kirkens Bymisjon.

– Det er femte året vi åpner dørene og inviterer til en felles hyllest av alle frivillige, som bidrar raust med tid og medmenneskelighet gjennom året.

Saken fortsetter under bildet

Kjente navn på plakaten

– Årets program er variert og vi er stolte av å kunne presentere kjente artister som Trine Rein og Marianne Antonsen, sier Dahl.

– I tillegg blir det en veldig hyggelig gjensyn med bandet «Krutt», tidligere «Musikkgledebandet». De har tidligere år skapt god stemning og noen virkelig minneverdige øyeblikk. Det er også flere navn på plakaten, så vi tror det er variert program som kan falle i smak for noen og enhver.

Samfunnsansvar

For fjerde gang sponses konserten i sin helhet av Kirkens Bymisjons samarbeidspartnere PK Eiendom og PK Hus.

Det er viktig for oss å kunne bidra til lokalsamfunnet, da i form av støtte til samfunnsnyttig aktivitet, frivillige lag og foreninger, sier Per Mikkelsen, direktør for PK Eiendom AS.

– Siden 2010 har vi vært stolt samarbeidspartner med Kirkens Bymisjon, i tillegg støtter vi flere idrettslag, foreninger og festivaler i byen.

– Fellestrekkene for alle er frivillighet – derfor er det veldig fint for oss, som bedrift å kunne bidra økonomisk med å muliggjøre denne konserten, som er en flott hyllest til alle byens frivillige, sier Mikkelsen.

Gleder seg

– Konserten i Kongsberg kirke blir virkelig et arrangement som løfter opp og inkluderer, vi gleder oss til å dele denne kvelden med byens innbyggere, sier Bjørgunn N. Gram, avdelingsleder på Møtestedet Haspa.

 For vår del er det helt fantastisk å virkelig kunne bidra med å gi noe tilbake til så mange frivillige ildsjeler. Frivillige har en enormt stor betydning i driften av våre tilbud i byen, men aller viktigst er nok den betydningen frivillige har for våre gjester.

– Det at mennesker virkelig stiller opp hverandre og gjør en innsats, uten å motta lønn i retur. Av omtanke og et oppriktig ønske om å kunne bidra – det er både rørende og verdifullt.

Dørene åpnes klokken 18.30 og Kirkens Bymisjon håper å fylle alle benkerader før konserten starter kl. 19.00.

Det er ingen plassreservasjon, så publikummere oppfordres til å være ute i god tid. Det vil bli servering av varm drikke i køen.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg