Hyller frivilligheten med gratiskonsert

 For sjette året på rad hyller Kirkens Bymisjon frivilligheten og inviterer til gratiskonsert i Kongsberg kirke.

Onsdag 20. november (fra klokken 19-21) inviterer Kirkens Bymisjon i Kongsberg for sjette året på rad til gratiskonsert for alle byens innbyggere i Kongsberg kirke.

Pressemelding: Anine Berg 

Konserten er en hyllest til frivilligheten i Kongsberg og alle frivillige som legger ned en betydningsfull innsats i eget nærmiljø.

I lokalmiljøer, idrettsklubber, under festivaler og ved ulike arrangementer, i ideelle organisasjoner, lag og foreninger er det til enhver tid mange frivillige som bidrar med å «dra lasset» – for fellesskapet.

Enkeltmennesker som bidrar med alt fra trenerverv til kaffekoking er av uvurderlig betydning for både enkeltmennesker og lokalsamfunnet.

Stemningsfull aften

Denne innsatsen ønsker Kirkens Bymisjon å løfte opp – derfor åpnes igjen dørene til Kongsberg kirke og alle inviteres til en stemningsfylt gratiskonsert i førjulstiden.

På konserten deltar kjente artister og musikere fra det lokale musikklivet – i tillegg har Kirkens Bymisjon også dette året fått med seg koret CAP, et velkjent innslag for de som har fått med seg konserten tidligere år.

– Konserten har på mange måter blitt en tradisjon, både for oss og for byens befolkning. Vi ser med forventning frem til å kunne ønske velkommen i et fullsatt kirkerom, sier Jon Dahl, arrangementsansvarlig i Kirkens Bymisjon.

Et variert program.

Det er mange dyktige artister og musikere på årets program

– Forhåpentligvis noe som faller i smak for bredden av publikummere. Vi har blant annet fått med oss den kritikerroste artisten, Marthe Wang, røper Dahl.

Wang er opphavskvinnen til fjorårets TV-aksjonslåt, «Til deg», i disse dager er hun aktuell med den nyutgitte låta, «No sier eg adjø».

Peter Hallström, en anerkjent svensk komponist og sanger, gleder vi oss også veldig til å presentere.

«Hold mitt hjerte» er Hallströms «salme» som Bjørn Skifs gjorde udødelig med tre sammenhengende år på svensktoppen.

På programplakaten finner man også musiker og harpist, Runi Wold-Kristiansen, artist og finalist i The Voice 2019, Oskar Harald (Øiestad), koret CAP og musiker Hans Inge Fagervik.

Årets appell står Ingunn Hæve for. Hæve er prosjektleder for arrangement, event og sponsoratet i TechnipFMC.

Bidrag til lokalsamfunnet

For femte gang sponses konserten i sin helhet av Kirkens Bymisjons samarbeidspartnere PK Eiendom og PK Hus.

– Det er en glede for oss å kunne opprettholde denne tradisjonen for lokalsamfunnet og Kirkens Bymisjon i Kongsberg. Mange mennesker har ikke mulighet til å bruke penger på dyre konsertbilletter, da er det spesielt hyggelig for oss, som en lokal aktør å kunne gi noe tilbake, sier Per Mikkelsen, direktør for PK Eiendom AS.

Frivillige er bærebjelken i vårt arbeide

– Å kunne bidra til å løfte frem alle frivillige er viktig for oss! Frivillige som gir av seg selv og sin tid til vårt arbeid og gjester er utrolig betydningsfullt. På mange måter er de bærebjelken i arbeidet, og uten alle frivillige hadde ikke vi kunnet gi det tilbudet vi i dag gir, forteller Bjørgunn N. Gram, byansvarlig i Kirkens Bymisjon Kongsberg.

– Konserten i Kongsberg kirke er et arrangement som løfter opp og inkluderer, vi gleder oss til å dele denne kvelden med byens innbyggere og alle frivillige ildsjeler, avslutter hun.

Dørene åpnes klokken 18.30 og de håper å fylle alle benkerader før konserten starter kl. 19.00. Det er ingen plassreservasjon, så publikummere oppfordres til å være ute i god tid. Det vil bli servering av varm drikke og pepperkaker i køen.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg