Husker du: Klubb Bjørneparken

Det var i bomberommet det skjedde før i tida.

I 2017 er det 43 år siden Karl Olai Nilsen, (eller bare Kalle), Willy Schwach og Margrete Kvittum Hagen tok initiativet til å starte Klubb Bjørneparken.

Les også: Husker du: videosjappene.

Trespannet fikk lov til å bruke tilfluktsrommet (bomberommet på folkemunne) i Hyttegata 2 og ønsket om å tilby et rusfritt miljø til ungdom på ungdomsskolen og det første året på videregående, hvor ungdommen selv fikk lov til å være med å bestemme, ble svært så populært.

Med diskotek, dansegulv, biljardbord, kjøkkengruppe, klubbstyre og etter hvert også datagruppe og mimegruppe, holdt klubben åpent både onsdager og fredager, hvorav fredagen var den mest populære. (Enkelt år var tilbudet også utvidet til flere dager).

Se et knippe bilder fra gamle dager her: (alle bilder er lånt av Ungdomskontoret):

I glansdagene på slutten av 1980-tallet måtte man faktisk stå i en kø som gikk helt bort til Posthuset for å slippe inn i det aller helligste og traske ned de lange (og bratte) trappene.

Vi måtte stenge dørene etter 15 minutter for å få kontroll på innslippet, mimrer Kari-Ann Hellingsrud som jobbet der i en årrekke i fra 1982. I dag er hun seksjonsleder for Ungdomskontoret, så man kan på mange måter si at hun fortsatt er i gamet.

 

Nede ventet musikken, klinekroken og vennegjengen og da det hele var over, måtte du for all del IKKE bli hentet av foreldrene dine foran inngangen. Det foregikk borte ved Posthuset igjen. 

Av ledere som har vært innom klubben kan vi nevne navn som Nina Fjellheim, Karl Olai Nilsen, Kirsten Friis, Margrete Kvittum Hagen, Willy Schwach, Kari Ann Hellingsrud og Nina Skogen.

 

I 2004 feiret klubben 30 år. Da hadde de blant annet fått et nytt kjøkken, malestrøk, pc-er med tilgang til Internett, PlayStation 2 og bordtennis – ved siden av diskoteket og biljarden. Året senere stengte Klubb Bjørneparken dørene for godt.

I dag står lokalene tomme.

Det beste med Bjørneparken, når jeg nå tenker tilbake, er at du ble kjent med nesten alle i byen. Når du nå møter de på gata har de bare positive minner om stedet, forteller Kari-Ann Hellingsrud med et varmt smil.

Og om du lurer på hvorvidt ungdommen vil få et slikt sted igjen, kan du si ifra at det vil skje noe i desember.

Det kom noen ungdommer bort til oss her om dagen og sa de ville ha et diskotek igjen. Så i desember, blir det diskotek på Krona! lover Kari-Ann.

Slik ser inngangen ut anno 17. oktober, 2017. Foto: Anniken Tangerud

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg