Husker du: Popin

Faksimile Kongsberg Handelsstands Forening.

I serien: Kongsberg før og nå.

Med en serie bilder og noen ord, ønsker vi i 3600 å ta vare på historiefortellingen om bergstadens handelsstand.

For ved siden av de store bedriftene, er det jo nettopp butikkene som er byens daglige puls og hjerte.

Bygatenes ansikt og fasader har stadig skiftet utseende opp gjennom årene, så det å kunne «bla» tilbake i tid er en gave vi bør ta oss tid til en gang i blant.

I denne serien vil vi ta utgangspunkt i en rekke fasader, butikker og bygninger og fortelle litt om deres historie – for å ta vare på minnene for fremtiden og kanskje trekke litt på smilebåndet en gang i blant.

For hvem kan vel ikke glemme smågodtet man fikk kjøpt hos kiosken til «Takk Takk»Amundsen, vekta nede i kjelleren under «Aggis»klovnen som hang i taket hos Ingeborg Lien, trappa ned til Klubb Bjørneparken, alt det spennende de solgte i Oldemor’s Hus eller de mange videosjappene vi hang så mye i på åtti – og nittitallet.

Denne gangen har vi kommet til Popin

Faksimile Kongsberg Handelsstands Forening.

Popin holdt til i Storgata (Lilletorvet) ved siden av Narvesen og var en forretning som solgte moteklær til ungdom. Firmaet Popin Andreas Diesend AS var eid av Gunnar og Lillian Diesend og hadde 24 avdelinger spredt omkring i landet.

Avdelingen på Kongsberg startet 30. april, 1994, og ble avviklet omtrent rundt 2007.

Butikken var eid av Voice of Europe.

Kilde: Kongsberg handelsstands forening : 1970-1995, (1995).

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg