Husker du: Bittas Butikk

I serien: Kongsberg før og nå.

Med en serie bilder og noen ord, ønsker vi i 3600 å ta vare på historiefortellingen om bergstadens handelsstand.

For ved siden av de store bedriftene, er det jo nettopp butikkene som er byens daglige puls og hjerte.

Bygatenes ansikt og fasader har stadig skiftet utseende opp gjennom årene, så det å kunne «bla» tilbake i tid er en gave vi bør ta oss tid til en gang i blant.

I denne serien vil vi ta utgangspunkt i en rekke fasader, butikker og bygninger og fortelle litt om deres historie – for å ta vare på minnene for fremtiden og kanskje trekke litt på smilebåndet en gang i blant.

For hvem kan vel ikke glemme smågodtet man fikk kjøpt hos kiosken til «Takk Takk»Amundsen, vekta nede i kjelleren under «Aggis»klovnen som hang i taket hos Ingeborg Lien, trappa ned til Klubb Bjørneparken, alt det spennende de solgte i Oldemor’s Hus eller de mange videosjappene vi hang så mye i på åtti – og nittitallet.

Denne gangen har vi kommet til Bittas Butikk

Bittas Butikk i Storgata 23 var en forlengelse av Arthur M. Olsens glassmester – og rammeforretning som startet i nedre del av Storgata i 1901 og som flyttet til Gladheims gård, øverst i Storgata i 1939.

Simon Hogstad, som hadde vært ansatt i firmaet i mange år, overtok forretningen i 1951 og drev den frem til hans datter, Åse-Britt Stenersen, overtok driften i 1980 og forandret navnet til Bittas Butikk.

Bittas Butikk solgte blant annet lærvarer, vesker, kofferter, glass og innramming.

Les også: Viderefører en stolt glassmestertradisjon. 

I dag huser adressen butikken Name It.

Bygningen har forandret seg i moderne tid etter en brann. Skjermdump fra Google

Kilde: Kongsberg handelsstands forening : 1970-1995, 1995.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg