Hurra!

Under alle dokumentene og kontraktene på pulten til Asbjørn i bilforretningen ute på Skrim, ligger det en tidskapsel. Et lite minne fra hans aller første dag i Skrim Bil.

«Det geniale er å gjøre det kompliserte, enkelt».

Står det på en liten notislapp. Og oppskriften har tydeligvis gitt resultater.

Grunnlagt i 1997 og med 14 serviceinnstilte medarbeidere med godt humør, kan nemlig den populære bilforhandleren i dag feire 20 år på Kongsberg.

Nå har jeg holdt på med bil i 30 år, og har drevet Skrim Bil siden 1997 og det har vært en fantastisk reise, forteller en engasjert daglig leder Asbjørn Mathisen til 3600.no.

Har det vært noen spesielle eller morsomme historier fra de 20 årene som har gått?

– Vi hadde en kunde en gang som tok en kjempesjanse og kjøpte en helt ny bil til kona. Hun trodde hun skulle hente en bruktbil, så overraskelsen ble selvsagt stor da hun fikk en helt ny bil med hjem!

Har alltid et smil på lur. Foto: Geir Bakka, 3600.no

– Det gikk ganske bra. Jeg tror de er gift den dag i dag! humrer han.

Skrim Bil AS har solgt Skoda siden oppstarten for 20 år siden og i 2009 ble de også forhandler for Hyundai, en av verdens største bilprodusenter og Asbjørn har flere grunner til å være stolt.

Ikke bare vant de den gjeve Serviceprisen i 2016, men dykker man ned i salgstallene, ser man at Skrim Bil har en ni prosent markedsandel på Skoda i sitt salgsdistrikt – det dobbelte av snittet i Norge.

Så hva er hemmeligheten bak suksessen?

– Vi har det veldig gøy på jobb og ler mye. Her forsøker vi å skryte av hverandre og være positive – på tvers av alle avdelinger. Her er alle like viktige. Det er jeg helt sikker på at er noe av det viktigste. Jeg tror det smitter over på kundene også, smiler Asbjørn.

Hva er det beste med å selge bil?

Bil er noe av det viktigste for alle, i det daglige. Den dagen du ikke synes det er morsomt å levere ut en bil, enten den er ny eller brukt, da er det bare å slutte, sier han tankefullt.

Hvordan blir de neste 20 årene?

Det blir en kjempeutvikling. De neste fem årene skjer det sikkert like mye som på de siste 20, forteller han begeistret.

Tror du det blir en helt annen måte å kjøre bil på i løpet av nærmeste fremtid, for eksempel selvkjørende biler?

De finnes jo allerede men jeg synes det er gøy å kjøre bil og håper vi kan kjøre selv også i årene som kommer! avslutter han.

Selve bursdagen skal Skrim Bil feire lørdag den 13. mai – med underholdning, tryllekunster, show fra Håndballjentene og masse mer – for å ikke glemme mange gode tilbud.

For mer informasjon, klikk her. 

Glade gutter og godt arbeidsmiljø. Nesten alle de som jobber på delelager og verksted startet som lærlinger i Skrim Bil og mange har vært der veldig lenge. Bent og Asbjørn har vært der helt siden starten. Foto: Geir Bakka, 3600.no

 

Minner fra fortiden. Her er notislappen Asbjørn har samlet på siden oppstarten. Foto: Geir Bakka, 3600.no
– Det er morsomt å se tilbake til hva vi solgte på den tiden også. Hvordan det har forandret seg. Det som var helt nytt og utfordrende da ser jo gammelt ut nå, forteller Asbjørn til 3600.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg