Talentfulle Alexandra er kanskje bare tre år, men hun har kjørt brett så lenge hun kan huske.

– I år fikk vi en kjempegave fra naturen. Så mye snø har det ikke vært på mange år, forteller Erika Løvall begeistret.

Se videoer nederst i saken. 

Årsaken til entusiasmen er enkel: storebror Wiktor er nå trener i Freestyleklubben i byen, mens mamma Erika har vært aktiv i styret. I tillegg er hun mammaen til tre år gamle Alexandra som simpelthen er hekta på snowboard.

Alexandra hadde sin første tur på brettet i barnebakken for to år siden og har etter hvert blitt ganske trygg i alle bakkene. I år har snøen falt som om den skulle fått betalt for det, og drømmevinteren har gitt de beste forholdene på mange år oppe på skisenteret i byen.

Til enorm glede for stortalentet Alexandra.

– I år har hun også hatt stor glede av å kjøre i skogen utenfor løypene ved skisenteret, innrømmer Erika og smiler stolt.

Saken fortsetter under bildet
Stødig. Alexandra elsker kjøre snøbrett. Foto: Privat

Drømmer stort

Med mange flotte humper, hopp og myk snø, gjør det jo ikke noe om man faller.

– Etter hvert snøfall håper Alexandra at de «store gutta» kjører mye i skogen og lager løype til henne. Det er litt vanskelig å få opp farta, når man veier 14 kilo. Derfor liker hun mest å kjøre i litt bratte bakker, som Ormen Lange, som er favoritten hennes, ler Erika.

For hver dag som går blir hun bedre og bedre og Alexandra lærer seg små, nye triks. Nå drømmer «snøhavfruen» (som hun liker å kalle seg selv) om å begynne å kjøre i parken og prøve å hoppe på de store hoppene der.

– Vi håper på mye snø til neste vinter også, da blir nok denne drømmen hennes til virkelighet, sier Erika.

Storebror Wiktor er trener for noen av treningsgruppene til Freestyleklubben og da han er på trening, benytter mamma og Alexandra anledningen til å ha det moro på ski og brett.

– Hensikten er å være ute og ha det moro og på vinterstid er vel Funkelia et av de beste stedene for det i Kongsberg, avslutter Erika varmt.

Kanskje Alexandra blir et av våre nye bretthåp i fremtiden? Vi er i hvert fall veldig imponert.

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg