Nordmenn elsker taco. Vi har alle våre favorittingredienser, men kunne du tenke deg å erstatte kjøttdeigen med noe annet?

Det er mange år siden jeg begynte å spise taco uten kjøtt og jeg har hittil ikke savnet det, eller den tunge metthetsfølelsen kjøttet gir. Denne oppskriften er et alternativ til kjøttet – superenkel, kjapp og billig.

Du trenger:

2 bokser kidneybønner
1 boks hakkede tomater
Tacokrydder etter ønske (gjerne hjemmelaget)

Skyll kidneybønnene før du moser dem med stavmikser. Tilsett boksen med hakkede tomater og et par spiseskjeer med tacokrydder. La massen småkoke i et par minutter.

Dette blir en stor porsjon og holder til flere middager. Fordel i bokser og frys ned, så er mye klart til neste tacomiddag.

Tacokrydder fra butikken inneholder tilsetningsstoffer og unødvendig mye salt og sukker. Tidligere drakk jeg glass på glass med vann etter en tacomiddag, noe det ble slutt på da jeg begynte å lage min egen krydderblanding.

Til tacokrydder trenger du:

3 ss spisskummen
2 ss chilipulver
2 ss malt svart pepper
1 ss paprikapulver
½-1 ss salt
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts knuste chiliflak
1 ts tørket oregano

Bland alle krydderne godt sammen og oppbevar på tett glass.

Håper det smaker!

 

Del og lik!
  •  
  •  

3600.no

Se alle innlegg