Pigg eller piggfritt? – Hold deg i komfortsonen

 

dekk1

[addtoany]

 

– Hvis du føler deg tryggere med piggdekk, så velger du det!

Tekst og foto:3600,no Sponset innhold

 

Pigg eller piggfritt? – Hold deg i komfortsonen

Det er høysesong for dekkskifte. Men skal du velge pigg eller piggfritt?

Kjell Tvedt, daglig leder hos Bildeleksperten i Gesellveien har lang erfaring med valg av riktige vinterdekk for kongsbergfolket. Det store spørsmålet hver høst er: pigg eller piggfritt?

– Stort sett kan vi kjøre piggfritt i Kongsberg, men hvis du velger å kjøre uten pigg så bør du la bilen stå de dagene det er blank is på veiene, sier Kjell Tvedt.

– Pendler du til Oslo, er piggfritt fornuftig. Men har du hytte på fjellet, eller en vanskelig bakke opp til huset ditt, er kanskje piggdekk et bedre valg. Det viktigste er likevel hva du føler deg mest komfortabel med. Kjenner du deg tryggere med piggdekk – så velger du det, sier Tvedt.

[the_ad id=»33415″] [the_ad id=»33416″]

Sjekk dekktilbudene fra Bildeleksperten

Bildelekspert Kjell Tvedt har flere tips og råd når det gjelder vinterdekk.

dekk3

– Helårsdekk er en dårlig løsning, spesielt på norsk vinterføre, sier Tvedt.

– Husk også at alle typer dekk blir dårligere med tiden, uavhengig av hvor mye du kjører. Etter fire år bør de byttes, da begynner gummien å bli hard og kvaliteten er vesentlig redusert. Mange venter alt for lenge før de investerer i nye dekk, sier Tvedt.

– Legger du om selv, så pass på at du setter dekkene på samme side som året før. Hvis ikke ruller dekket «feil vei» og spesielt piggdekk slites mye fortere. Det står på dekkene hvilken vei de skal rulle. Husk også å etterstramme hjulboltene etter noen kilometer. Hvert år er det noen som mister hjul etter å ha skiftet selv.

Er det  de årlige dekktestene i Motor og nettaavisene som er avgjørende for hvilke dekk folk etterspør?

– Ja, det betyr mye. Testvinnerne selger alltid bra, men vi har også alternativer som er 30-40 prosent rimeligere enn de kjente «merkedekkene» – men som likevel er perfekte for vinterføret i Kongsberg. Velger du disse dekkene, får du mye for penga, sier Kjell Tvedt.

Bildeleksperten AS: Gesellveien 25 – Tlf 32 77 11 90
Ansatte: 18 (Kongsberg og Drammen)
Etablert: 2003
Drifter også for Biklubben som ble etablert for KV-ansatte i 1965 – for et rimeligere bilhold. Er nå åpent for alle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg