Hjem til kulturliv, unik utdanning og spennende jobb i TechnipFMC

Foto: Magnus Bjørnnes

Da Kjetil Kongsgård Røraas hadde fullført førstegangstjenesten i Forsvaret, var han ikke i tvil om at han ville tilbake til Kongsberg og en jobb i TechnipFMC.

– Jeg har tatt fagbrevet mitt via K-tech, og hadde all lærlingtida mi i TechnipFMC, forteller Kjetil, som er utdannet automatiker.

Kulturlivet, en spennende jobb og et unikt studietilbud er noe av det som gjør Kongsberg til et fint sted å komme tilbake til for Kjetil.

Han kommer fra Bevergrenda, og er for tiden bosatt der.

Spennende, fremtidsrettet teknologi

Siden 1. april 2019 har den 22 år gamle automatikeren jobbet på TechnipFMC, hvor han tester styreenheter innenfor oljeutvinning.

I Forsvaret var han sambandssoldat, og hadde ansvar for at sambandet var i orden. Der opplevde han å kunne bruke mye av det han hadde lært i lærlingtida på TechnipFMC, og det ga mersmak.

– På TechnipFMC får jeg jobbe med fremtidsrettet teknologi, og det synes jeg er veldig interessant. Her skapes det veldig mye som er nytt, og teknologi som du ikke finner så mange andre steder, forteller Kjetil engasjert.

Han opplever at det i TechnipFMC er gode muligheter for utvikling av kompetanse, dersom man ønsker det. Den unge automatikeren har planer om å lære mer om det han jobber med i fremtiden, slik at han lettere kan forstå sammenhengene.

– Til høsten begynner jeg på nettstudier, som jeg tar på deltid ved siden av jobben på TechnipFMC, sier Kjetil.

Unik utdanning og utviklingsmuligheter

Trives i TechnipFMC. Foto: Magnus Bjørnnes

Nettstudiet som Kjetil skal ta er det eneste av sitt slag i Norge, og den finner du på Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg.  Det er en høyere, yrkesfaglig utdannelse, som heter Industriell digitalisering. Den unge automatikeren gleder seg til å ta fatt på studiene.

– Jeg ønsker å forstå mer av hvorfor vi tester det vi gjør, og hvordan dette henger sammen. Alt blir morsommere og mer interessant når du kan mer om det, mener Kjetil.

Studiet som Kjetil skal gå er veldig relevant innenfor det han jobber med på TechnipFMC, og etter endt utdanning håper han å kunne bli med på digitalisering og automatisering av prosesser.

Kjetil så for seg å gå denne veien allerede da han var lærling i TechnipFMC, og er glad for at studieplanene ble tatt godt imot da han luftet dem på arbeidsplassen.

– Nå som jeg skal studere må jeg være på skolen fire uker i året, men det har heldigvis ikke vært noe problem for TechnipFMC. De tilrettelegger og er veldig positive til videreutdanningen, opplever Kjetil.

Dyktige folk og gode utviklingsmuligheter

De største fordelene med å jobbe på TechnipFMC er at det er mye kompetanse samlet og gode utviklingsmuligheter, mener Kjetil.

– Flere av de som jobber her er høyere utdannet. Det er et stort fagmiljø, med mange flinke mennesker og kollegaer. Hvis du gjør en innsats og viser interesse, kan du lære veldig mye her, sier Kjetil.

For Kjetil er det motiverende å jobbe i en bedrift som spiller en viktig rolle i lokalmiljøet.

– Veldig mange av de som bor i byen vår jobber i TechnipFMC, og bedriften er en aktiv deltaker i lokalmiljøet i form av sponsing – både av lokale arrangementer og av fritidsklubber.

Foto: Magnus Bjørnnes

Mange som brenner for kultur

Kjetil spiller klassisk gitar, og har benyttet seg av tilbudene ved Kongsberg kulturskole i mange år.

– Kulturskoletilbudet her er veldig bra, skryter han.

Det er mange i denne byen som brenner for kultur, og det gir seg utslag i for eksempel Kongsberg Jazzfestival.

Gitarspilleren Kjetil får fortsatt forespørsler om spilleoppdrag, og opptrer en gang iblant på ulike tilstelninger.

– Det er som regel kulturskolelærere jeg har spilt hos tidligere som tipser om at jeg kan være aktuell for spilleoppdrag. Det setter jeg stor pris på at de gjør, for jeg trives veldig godt med å opptre, sier Røraas.

Fremtidsplanene til den aktive og engasjerte gitarspilleren finner sted i kultur- og teknologibyen Kongsberg, hvor han vil kjøpe leilighet og fortsette arbeidskarrieren på et spennende arbeidssted som TechnipFMC

3600.no

Se alle innlegg