Her hjelper de deg uansett, stort eller lite prosjekt

Stolt butikksjef. Morten Hammer. Foto: Geir Bakka

Tar du en tur utom Carlsen Fritzøe Kongsberg Stiltre på Skrubbmoen, får du det du trenger til byggeprosjektet ditt.

Den populære byggevareforretningen noen kilometer utenfor sentrum av Kongsberg startet i 1989 som Hannevold Sag Stiltre.

Den gangen besto tjenestene av spesialtilpasset listverk til hus i alle tidsepoker. Kundene spurte stadig etter andre typer byggevarer, så butikken ble kjapt nødt til å utvide utvalget.

I 2011 ble de kjøpt opp av Carlsen Fritzøe – en kjede som i dag består av 26 butikker på Sør- og Østlandet.

Idyllisk beliggende. Godt med parkering. Foto: Geir Bakka

Butikksjef Morten Hammer fra Hommelvik i Sør-Trøndelag begynte i byggevarebransjen i 1994.

– Da startet jeg hos Byggmakker Narvik og så at dette var en bransje jeg ville trives i, forteller han på kav østlandsk og smiler.

Morten vet godt hva det er som gjør at han trives så veldig. 

– Jeg syntes det er fint å treffe mennesker og den store variasjonen i arbeidet. Det er veldig spennende å kunne være med å løse kundens utfordringer og vi er veldig opptatt av å være best på å ta vare på alle typer kunder, samt å være en best mulig veileder og rådgiver, forklarer butikksjefen.

– Her gjør vi alt vi kan for å leve opp til slagordet: Vi hjelper deg uansett, stort eller lite prosjekt.

Har du noen morsomme historier?

– Du ser mye rart i jobben her, spesielt når folk skal sikre lasten på privatbilene sine. Folk trer lister og plank ned i bilen gjennom soltaket for eksempel. Det er nødvendigvis ikke morsomt, for det kan være direkte farlig. Vi må ta sikkerheten på alvor, er det for drøyt så sier vi ifra, forteller trønderen.

Hva tenker du om fremtiden for bransjen din?

– Det kan virke som folk gjør mindre selv og heller setter bort både små og store jobber. Samtidig er det er markant økning i vedlikeholdsfrie materialer. Folk er villig til å betale for å slippe vedlikeholdet, røper Hammer.

De ansatte i CF går stadig på kurs for å holde seg oppdatert. Foto: Geir Bakka

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg