… i Tønsberg.

«Det er fredag kveld, 27. september 2019, klokken er ca. 18:15 og ordførerne i Tønsberg og Færder har nettopp klippet snoren for landets fineste bane for amerikansk fotball, Nye Gamle Idretten.

15 spente unge menn fra Kongsberg tripper på sidelinja og venter på at fløyta skal blåse kampen i gang.

14 av dem har aldri spilt en kamp før, men adrenalinet og kameratskapet med Tønsberg Raiders gir gutta i Skrim Silvers pågangsmot!

Fløyta blåser, ballen sparkes og kampen er i gang.»

Beskrivelsen kommer fra Vibe Haugejorden, en av ildsjelene som startet klubben for amerikansk fotball, Skrim Silvers, på Kongsberg i februar.

Les: Ønsker å starte med amerikansk fotball i Kongsberg. 

Den røde snoren klippes før match. Foto: Øyvind Aamodt

 

Trolls og Silver Raiders feiret den nye banen sammen. Foto: Øyvind Aamodt

Historisk begivenhet

Fredag den 27. september, 2019, ble det skrevet historie. Ikke bare for Tønsberg som offisielt åpnet sin nye fotballbane for amerikansk fotball, men også for Kongsberg som sendte sitt første amerikanske fotballag i dyst for aller første gang.

Nå er det rundt et halvt år siden laget hadde sin store Kick Off i Sparebank1-hallen ute ved Skrim Idrettspark og siden den gang har laget vokst, trent masse og utviklet seg.

Les: Video og bilder: Kick Off i Kongsberg. 

Kompetanseutvikling

I løpet av sommeren gikk Skrim Silvers inn i en avtale med Tønsberg Raiders som varer ut 2020. Avtalen går ut på at Raiders er med på å utvikle fotballkunnskapen i Silvers, og Silvers stiller med mannskap for Raiders når de skal opp i 1. divisjon.

Spennende match

Kampen på fredag ble spilt mot Vålerenga Trolls Elite, som stilte med 15 spillere.

Disse spillerne har spilt i mange år, og gjorde det ikke lett for Silver Raiders (det samlede navnet for Tønsberg og Skrim) å komme inn på poengtavla.

Foto: Øyvind Aamodt

Men laget gav aldri opp, og våre gutter lyktes heldigvis med å score både en «Safety» [når det forsvarende laget takler det angripende laget i sin egen målsone, red.anm], en «Touchdown» [når det angripende laget løper inn i målsonen med ballen, red.anm.] og en to-poengs konvertering etter Touchdown, løpt inn av Kongsbergs Felipe Moroni.

Foto: Øyvind Aamodt

I tillegg presterte Kongsbergs nyeste rookie, Morten Hannisdal, å fange ballen fra Trolls hele to ganger!

Så selv om kampen endte med 66-10 i Trolls favør, så var denne første kampen en stor suksess, der alle de nye spillerne fikk prøve seg, og gikk på ingen måte tomhendte hjem. Trolls sa dessuten at de syntes Silver Raiders spilte tøft til å være så ferske.

Hovedtrener Vibe Haugejorden sier hun er stolt av gutta som kjempet til siste sekund.

– Å score mot et elitelag når man selv kun har eksistert i et halvt år skal man ta med seg. Det var en rørt hovedtrener som dro hjem fra Tønsberg på fredag, «vi har skrevet historie, og vi skal fortsette med det!», smiler hun stolt.

Sjekk disse videosnuttene fra kampen!

 

Se noen actionfyltebilder fra kampen her (alle foto: Øyvind Aamodt):

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg