– Her skal byen ligge!

Margrethe Loe Elde og Ingegjerd Mandt. Foto: Bjørn Isaksen

Hei alle barn! Bli med å bygge fantasibyen Kongsberg – av søppel!

Tirsdag (14.00 – 18.00) er det klart for KBBLs gatefest i Chr. Augusts gate (Grandgata). I år inviteres alle barn til å være med og bygge Kongsberg – av søppel. Det er Margrethe Loe Elde og Ingegjerd Mandt – kunstfaglærere ved Kongsberg kulturskole – som er byplanleggere og byggeledere, mens alle som har lyst kan bidra som arkitekter og snekkere.

– Vi bruker små bokser, kartonger, papp og emballasje som limes sammen til små hus og bygninger. Alt får et lag med gips før det plasseres ut i fantasibyen, sier Margrethe og Ingegjerd.

– Det blir ikke en kopi av byen vår, alle kan lage det de har lyst til. Men hvis noen har lyst til å lage kirken eller Nybrua eller Knutetårnet eller andre kjente bygninger i Kongsberg, så er det fritt fram.

Vi håper mange av «snekkerne» kan ta med seg «materialer» til bygging. Ikke for store ting, helst mindre enn melkekartonger. Små esker, bokser i papp og metall – alt som kan egne seg til en skikklig fantasiby. Vi trenger mye byggevarer, så hvis dere har noe liggende hjemme, er vi takknemlige hvis dere kan levere til oss i gata tirsdag fra kl. 14.00, eller sette det inn hos KBBL i Chr. Augusts gate.

Som alltid på KBBLs gatefest blir det show og moro og gratis pølser og brus og gode tilbud.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg